BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia bygger nordisk mobilnett

Russiske North-West GSM, der Telenor, Telia og Sonera sammen eier 49 prosent, har gitt Nokia nye oppdrag for å bygge ut mobiloperatørens nett. North-West GSM opplever en rekordartet kundetilvekst og ventes å passere 100.000 abonnenter i september.

Frode Eriksen
5. aug. 1998 - 16:13

Nokia har allerede levert utstyr til North-Wests mobilnett, der kjernen er St.Petersburg, i tillegg til byer i den nord-vestlige delen av Russland. I tillegg til infrastruktur som består av svitsjer, basestasjoner og mikrobølgeutstyr vil Nokia levere utstyr for kundebetjening, samt opplæring.

North-West GSM åpnet mobilnettet i januar 1995, og er blant de GSM-operatørene som for tiden opplever raskest vekst. Ved årsskiftet hadde operatøren 60.000 kunder og det er ventet at kunde nummer 100.000 kommer i september.

- Dette er et av de mer modne mobilprosjektene våre, sier regiondirektør i Telenor International, Ole Johan Haga, til digi.no. - Selskapet opererer med betydelig egenfinansiering ettersom det går så godt. Allerede i andre driftsår kunne selskapet levere overskudd.

Mobilselskapet, der Telenor har en eierandel på 12,74 prosent, går med overskudd og kundevekst fører til at mobilnettet stadig utvides. Byen St. Petersburg er en viktig base for mobilselskapets utbyggingsplaner og ytterligere vekst. Telenor eier 49 prosent i selskapet sammen med Telia (12,74 prosent) og finske Sonera (23,62).

Selskapet konkurrerer med to andre mobiloperatører; Delta som har en NMT-lisens, og Fora som driver en AMPS-lisens. I tillegg er det tildelt GSM 1800-lisens og det er ventet at det skal tildeles en ny GSM 900-lisens.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.