BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia bygger ny milliard-fabrikk

- Slik skal vi koble den neste milliarden til Internett.

Nokia bygger mobilfabrikk i Vietnam. Denne uken signerte den finske teknologigigsanten en intensjonsavtale med landets myndigheter.
Nokia bygger mobilfabrikk i Vietnam. Denne uken signerte den finske teknologigigsanten en intensjonsavtale med landets myndigheter. Bilde: Nokia
4. mars 2011 - 11:03

Nokia skal bygge produksjonsanlegg for mobiltelefoner i Vietnam, deres første i sørøst-Asia. Prisen blir på minst 200 millioner euro, om lag halvannen milliard kroner.

Anlegget blir liggende nord i nærheten av Hanoi, og det er ventet at Nokia vil investere ytterligere i området fremover.

Den nye fabrikken skal etter planen åpne i 2012, og vil på sikt skape 10.000 nye arbeidsplasser i landet. Det opplyser en talskvinne i Nokia til avisen Financial Times.

Hun ønsker ikke å avsløre hvilke produkter Nokia skal utvikle i Vietnam. I en pressemelding oppgir selskapet at anlegget gjør det mulig å øke kapasiteten for å «koble den neste milliarden til Internett».

- Bare 30 prosent av verdens befolkning er online. Vi mener vi kan spille en viktig rolle med å få den neste milliarden på nett, ikke bare med mobiltelefoner med også deres første internett- og programvareopplevelser.

Planene om gigantinvesteringen i Vietnam ble markert under en seanse tidligere denne uken, der også representanter for landets myndigheter deltok.

Fra før har Nokia ti ulike produksjonsanlegg i ni ulike land, inkludert i hjemlandet Finland.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.