Nokia deler ut sine ubrukte ideer

Finske IT-selskaper får tilgang til forskning som mobilgiganten har lagt i skuffen.

Nokia deler ut sine ubrukte ideer

Finske IT-selskaper får tilgang til forskning som mobilgiganten har lagt i skuffen.

Det finske teknologisenteret Technopolis, som huser over tusen forskjellige IT-bedrifter, kunngjorde i dag at det skal koordinere et initiativ som kalles Nokia Technopolis Innovation

Mill, som skal resirkulere ideer og innovasjoner som Nokia har forsket på og utviklet, men som av ulike årsaker har blitt lagt til side.

Initiativet sikter mot å finne passende ideer til selskaper som vil ha mulighet til å utvikle dem videre til kommersielt tilgjengelig produkter og tjenester.

I en pressemelding skriver Technopolis at Nokia gjennom forskning og utvikling produserer store mengder av nye innovasjoner innen mobilteknologi, men at bare en brøkdel av alle ideene og konseptene vil komme på markedet som en del av selskapets tilbud. Gjennom årene har tusenvis av potensielt vellykkede innovasjoner blitt lagt i skuffen.

Initiativet, som i første omgang skal pågå i tre år, er forberedt og igangsatt i samarbeid med flere finske byer. Det er i hovedsak offentlig finansiert gjennom Tekes, en finsk finansieringsorganisasjon med fokus teknologi og innovasjon, men også av blant annet de involverte byene.

Målet med initiativet er å styrke den finske IKT-sektoren og å genere nye, internasjonalt konkurransedyktige virksomheter.

Til toppen