RESULTATERFINANS

Nokia er helt ustoppelig

Hjulpet av Motorolas problemer, tar Nokia enda et jafs av det globale mobilmarkedet.

3. aug. 2007 - 08:15

Det har vært Apples iPhone som har fått oppmerksomheten, men sannheten er at stadig flere kunder kjøper finsk mobiltelefon. Nokia la i går frem kvartalstall som viser at selskapet stjeler ytterligere markedsandeler, blant annet takket være Motorolas problemer.

Nokia tror de i andre kvartal oppnådde en global markedsandel på 38 prosent etter å ha solgt 100,8 millioner mobiler. Dette er en vekst på 29 prosent, blant annet takket være avanserte modeller som flaggskipet N95.

Nokia har på et år løftet markedsandelen sin fra 24 til 38 prosent og analytikerne jubler høyt etter at Nokia lover enda bedre tall utover høsten.

Men det er noen skjær i sjøen: Snittprisen på mobilene faller litt, for mye av veksten kommer i fattigere land der kundene kjøper billigere modeller. Alternativet hadde dog vært at dette salget ble kapret av lokale leverandører, slik man fryktet for noen år siden.

Nokia sliter dessuten i et viktig marked: I USA faller salget, for der ser Motorola og diverse asiatiske produsenter ut til å fortsatt klare å presse Nokia.

Det andre skjæret i sjøen er ikke overraskende det nyefusjonerte Nokia Siemens Networks. Nokia og Simenes forente sine krefter inne tele og mobilnett-utstyr for bedre å slåss mot Ericsson, og nå kommer nye kutt, noe som kanskje ikke er så overraskende.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.