Nokia fjerner 1.120 stillinger

Krymper IT-organisasjonen.

Nokia fjerner 1.120 stillinger
Nokia har ikke lenger behov for like stor IT-organisasjon som tidligere. Kuttene som ble kunngjort i dag er del av de allerede varslede masseoppsigelsene. Bilde:

300 personer mister jobbene sine fordi Nokia skal forenkle sin IT-organisasjon. Ytterligere 820 stillinger blir overført til indiske outsourcing-aktører som Tata og HCL.

Hovedvekten av de berørte er ansatte i Finland. Fra før er rundt 4.000 stillinger borte etter nedleggelse av mobilfabrikken i den finske byen Salo.

Kuttene er ledd i Nokias allerede varslede masseoppsigelser.

- Endringene vil øke vår operasjonelle effektivitet og redusere driftskostnadene, ved å skape en IT-organisasjon som passer Nokias nåværende størrelse, heter det i en kunngjøring i dag.

Dette beskrives som «de siste forventede reduksjonene» som er ledd i den dramatiske spareplanen Nokia varslet i fjor sommer.

Den finske mobilprodusenten håper å redusere utgiftene med 1,6 milliarder euro gjennom å kappe i alt 10.000 stillinger eller 20 prosent av staben innen utgangen av året.

Nokia solgte hovedkvarteret sitt i Espoo for 170 millioner euro i desember. Også det ledd i spareplanen. De blir værende i bygget, men nå som leietakere.

I forrige uke fikk selskapet en opptur på børsen, etter et positivt resultatvarsel og utsikter om et overraskende godt fjerdekvartal 2012. For første gang solgte de flere Windows Phone-baserte smarttelefoner enn enheter basert på deres vrakede operativsystem Symbian.

Det endelige kvartalsregnskapet legges fram torsdag i neste uke.

    Les også:

Les mer om: