Nokia foretrekker Symbian....og Palm

digitoday.no skrev tidligere i dag at Nokia lanserer en Palm-telefon i løpet av neste år. Men dette er bare halve sannheten.

Etter om Nokia Mobile Phoness angivelige mobiltelefon basert på Palm Computings operativsystem var digitoday.no i samtale med Nokias informasjonssjef for Skandinavia, Thomas Jönsson.
Les halve sannheten er:

Han kunne fortelle oss at det ikke er hele sannheten at de skal lage en Palm-telefon:

- Vi mener at Symbians operativsystem egner seg best for mobiltelefon, samtidig som Palms brukergrensesnittet er det mest populære av denne typen. Derfor har vi samarbeidet med Palm i et års tid for å bruke deres grensesnitt mot brukeren sammen med Symbians operativsystem, sier han til digitoday.no.

Han mener derfor at nyheten som ble sitert fra Palm Infocenter blir tilbakevist for å hindre at misforståelser vil lage en forventning i markedet som de hverken kan eller vil innfri.

Den nye telefonen fra Nokia vil dermed ha samme operativsystem som Communicator, men med et annet brukergrensesnitt. Denne vil også antakeligvis bli mindre enn dagens Communicator-modeller, siden den vil styres med en penn i samme stil som de fleste PDAer.

Til toppen