RESULTATERFINANS

Nokia forlater tysk børs

– For liten aktivitet, forklarer selskapet.

Nokia vil ikke lengre selge aksjer på Frankfurt-børsen. Bildet er fra handelsgulvet på den tyske børsen torsdag ettermiddag - etter nok en dag med fallende børskurser.
Nokia vil ikke lengre selge aksjer på Frankfurt-børsen. Bildet er fra handelsgulvet på den tyske børsen torsdag ettermiddag - etter nok en dag med fallende børskurser. Bilde: REUTERS/Remote/Kirill Iordansky/SCANPIX

Nokia meldte torsdag at de vil søke om å bli strøket fra notering fra Frankfurt-børsen i Tyskland. Årsaken er at det har vært fallende handelsvolumer i det tyske markedet, og Nokia ser ikke lengre hensikten med å være notert der.

Selskapet har tidligere kuttet ut notering av sine aksjer i Paris, London og Stockholm. Det melder selskapet i en pressemelding.

Aksjene i Nokia var et papir de fleste porteføljeforvaltere og investorer måtte ha i sine porteføljer, men det var før Apple med iPhone snudde opp ned på mobilmarkedet, og satte i gang et feberhett smarttelefonmarked der Nokia har vært en tapende part.

Men avnoteringen er også et symptom på at det er mye enklere enn tidligere for investorer å handle aksjer på tvers av landegrenser. Det europeiske aksjemarkedet er deregulert, og investorer i Tyskland har få problemer med å kjøpe aksjer i børsen i Helsinki. For en del år tilbake var det ikke like enkelt som nå.

Dersom søknaden til Frankfurt-børsen blir tatt til følge vil siste noteringsdag være i løpet av første halvdel av 2012. Dersom du vil kjøpe aksjer i Nokia må man etter det kjøpe fra børsen i Helsinki eller aksjebevis fra Nasdaq-børsen i USA.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.