Nokia fornyer Linux-basert surfebrett

Nokia Linux-baserte lommedatamaskin, N810, kommer i en ny versjon til sommeren.

Nokia fornyer Linux-basert surfebrett

Nokia Linux-baserte lommedatamaskin, N810, kommer i en ny versjon til sommeren.

Nokia presenterte i dag en Wimax-utgave av selskapet N810 Internet Tablet. Dette er selskapets første enhet med støtte for de trådløse Wimax-nettverkene. Wimax skal gi høyere nedlastingshastighet enn dagens mobiltelefoni-teknologier og høyere rekkevidde enn WLAN.

Den nye utgaven av surfebrettet skal også ha 4,13 tommers skjerm med 800 x 480 punkters oppløsning, GPS-mottaker, webkamera, støtte for WLAN og kan knyttes til en mobiltelefon ved hjelp av Bluetooth.

Enheten skal ha to gigabytes med intern lagringsplass. Dette kan utvides med microSD-kort.

Batteriet skal kunne holde til mellom 3 og 4 timer med websurfing med enheten Wimax eller WLAN. Standbytiden med de trådløse nettverkene aktivert er på inntil 5 dager. Wimax-teknologien bruker noe mer strøm enn WLAN-teknologien. Er radioene deaktivert, kan standbytiden være på inntil 14 dager.

Nokia oppgir at enheten kan spille av musikk kontinuerlig i ti timer uten at batteriene må lades på nytt.

Wimax-utgaven skal komme på markedet i løpet av sommeren, men kun i land hvor Wimax-oppkobling tilbys. I første omgang nevner Nokia bare USA.

Mer interessant for norske brukere er det nok at den utgaven av det Linux-baserte operativsystemet Nokia N810 Wimax Edition skal leveres med, OS 2008, også vil bli gjort tilgjengelig for dagens N810- og N800-enheter. Blant nyhetene i operativsystemet er ifølge Nokia en forbedret e-postklient, støtte for gjengivelse av kinesiske tegn i nettleseren og støtte for RSS-feeder. Oppdateringen skal gjøres kostnadsfritt tilgjengelig i løpet av det inneværende kvartalet.

    Les også:

Til toppen