Nokia forventer salgsvekst

Mobilmarkedet kan være i ferd med å snu.

Nokia forventer salgsvekst

Mobilmarkedet kan være i ferd med å snu.

Nokia har ifølge Digitimes.com varslet leverandører brikker til mobiltelefoner om at selskapet vil øke bestillingene av komponenter i mars. Dette tolkes som at markedet er i ferd med å bli gjenopprettet. Nokia er verdens største leverandør av mobiltelefoner.

Nokia meldte om en nedgang i fortjenesten på 70 prosent i fjerde kvartal i fjor. Selskapet var heller ikke optimistisk i forkant av det inneværende kvartalet.

Noe av den forventede økningen i selskapets komponentbehov skyldes ifølge Digitimes.com nye modeller som Nokia skal lansere i andre kvartal i år. Det er ventet at flere av disse modellene vil bli avduket under GSMAs Mobile World Congress, som begynner om knapt to uker.

Flere av modellene ventes å bli levert med berøringsskjerm og omfattende multimedieegenskaper. Dette er ventet å komme underleverandører som Qualcomm, Texas Instruments og Synaptics til gode.

Nedgangen i mobilsalget gjelder ikke overalt. Markedet skal fortsatt fungere godt i Kina, Sørøst-Asia, Sør-Amerika og India.

    Les også:

Til toppen