Nokia gav børsene ny vekst

Rapporten fra Nokia og sjefen Ollila om at selskapet når målene sine med god margin, bidro til at flere europeiske børser snudde til positiv vekst.

Ved 13-tiden tirsdag hadde Helsinki-børsen som er den som lettest lar seg påvirke av Nokia-aksjens svigninger, steget med tre prosent. Også andre europeiske børser merker vekst. I Stockholm der Nokia også noteres, økte Nokia-aksjen alene med fire prosent da innholdet i rapporten ble gjort kjent. Totalt har Stockholmsindeksen økt med vel 0,6 prosent ved ett-tiden.

De positive nyhetene fra Nokia kom ikke spesielt overraskende, men var i overkant av hva en hadde forventet på forhånd. Nokia har gjennom hele året levert svært gode resultat sammenlignet med bransjen forøvrig. Bare det at det finske selskapet bestyrer verdens eneste mobiltelefonproduksjon som går med overskudd forteller mye om en bransje der det aller meste slett ikke ser lyst ut. Selskapet er ett av få som ikke har vært nødt til å ty til masseoppsigelser i år for å kompensere for et dårlig telekommarked.

Konsernsjef Jorma Ollila bekreftet i tirsdagens melding at Nokia er i rute, ja faktisk med en vekst i oktober og november bedre enn ventet slik at selskapet ligger an til å nå en vekst i fjerde kvartal på 20 prosent, noe som betyr økte markedsandeler i det internasjonale mobiltelefonmarkedet.

Nokia varslet også at selskapet vil levere en gevinst per aksje i overkant av den tidligere målsetningen på mellom 0,18 og 0,20 euro, det vil si fra 0,20 euro og over.

I rapporten pekes det også på at mobiltelefonsalget i Europa går bedre enn spådd, noe som bidrar til Nokias styrkede stilling.

Som normalt er drar gode Nokia-resultat med seg andre selskap innenfor samme bransje som for eksempel Ericsson.

- Det er en klar styrkebeskjed å øke prognosen for gevinst, noe som tyder på at Nokia forventer et sterkt julesalg og klarer å beholde høyt nivå på lønnsomheten, sier analysesjef i Fischer Partners, Håkan Wranne til Dagens Industri.

Til toppen