Nokia gir kjøper 150 prosent kreditt

Nokia vil ta innersvingen på Ericsson i kampen om kontraktene for 3G-utbyggingen. Finnene låner nå Hutchison 6 milliarder for å få en kontrakt på 4 milliarder.

Nokia melder i dag at selskapet har fått en kontrakt på leveranse av 3G-utstyr til selskapet Hutchison 3G.

I Storbritannia skal teleoperatøren Hutchison 3G etter hvert gå i gang med utbyggingen av sitt UMTS-nettverk, som skal skje i løpet av de neste tre årene.

Konkurransen for å få levere utstyr har antakelig vært hard. Det viser seg nå at hovedleverandøren Nokia må lånefinansiere mer enn sitt eget salg til operatøren.

Totalt har Hutchison skaffet seg 3,6 milliarder pund i finansiering for utbyggingen. Av dette skal leverandørene bidra med 777 millioner pund.

- Vi har sikret finansiering fra de tre hovedleverandørene Nokia, NEC og Siemens AG, hvorav 460 millioner pund er fra Nokia, sier pressetalsmann Edward Brewster i Hutchison 3G til digitoday.no.

Nokia fikk en kontrakt på leveranse av utstyr for 500 millioner euro, mens NEC skal ha fått en kontrakt på leveranse av utstyr for 320 millioner euro.

Av pressemeldingen fra Nokia fremgår det at selskapet i forbindelse med leveransen skal bidra med en finansiering på 460 millioner pund.

Dette betyr at Nokia skal selge utstyr for like i overkant av 4 milliarder kroner og samtidig skal finansiere nesten 6 milliarder kroner for utbyggerne.

Strømforsyningsleverandøren Eltek kan være aktuell som en underleverandør i forbindelse med denne utbyggingen.

Det norske selskapet sa under en presentasjon i forrige uke at de hadde fått enkeltstående henvendelser om selgerfinansiering, men at dette så langt ikke var blitt konkretisert i forbindelse med tilbud.
Til toppen