FORBRUKERTEKNOLOGI

Nokia gir opp betalt navisjonsløsning

Gjør stemmestyring gratis på mobilen for å konkurrere mot Google.

Ovi Maps med gratis navigasjon for bilister.
Ovi Maps med gratis navigasjon for bilister. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 2010 - 12:36

Nokia har i flere år tilbudt en egen navigasjonsløsning til selskapet smartmobiler med GPS-mottaker. Bortsett fra i korte prøveperioder, har selskapet tatt betalt for «sving-for-sving»-navigasjonen, selv om selve kartene har vært fritt tilgjengelige.

I høst lanserte Google gratis navigasjon i Google Maps for mobiler. Riktignok bare for amerikanske brukere av Android 2.x, men alt tyder på at denne løsningen også vil bli tilbudt til andre mobiler og i andre regioner etter hvert.

Dette vil trolig sparke beina under Nokias produkt, noe selskapet ser ut til å ha innsett.

I dag kunngjorde Nokia derfor at selskapet heretter vil tilby navigasjonsløsningen gratis. Samtidig lanserte selskapet en ny versjon av Ovi Maps som foreløpig er tilgjengelig for ti ulike Nokia-mobiler. Flere modeller skal få støtte i løpet av de kommende ukene, lover Nokia.

Ovi Maps med gratis navigasjon for fotgjengere.
Ovi Maps med gratis navigasjon for fotgjengere. Bilde: Nokia

En fordel med Nokias løsning er at man ikke avhenger av nettverkstilkobling under navigasjonen. Kartene kan lastes ned på forhånd og mobilen kan setts i frakoblet modus. Dermed slipper brukere å måtte betale for overføring av data via mobilnettet.

Ovi Maps tilbyr navigasjon for både fotgjengere og bilister. Løsningen for bilister inkluderer også filguiding, trafikkinformasjon, hastighetsvarsler og varsling om fotobokser.

Den nye versjonen av Ovi Maps skal være forhåndsinstallert på nye smartmobiler fra Nokia fra og med mars.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.