TELE-KOMMUNIKASJON

Nokia gjør sitt største kjøp hittil

Nokia er på handletur for å bli store på innhold. Nå er det kart som står på handlelisten.

En av de store overraskelsene det siste året er Nokias plutselige ønske om ikke bare å selge mobiler, men å utnytte makten de har ved å kontrollere hva som legges inn i mobilene. For å inkludere tjenester og programmer i sitt bredt solgte produkt gir makt, det kan Microsoft fortelle alt om.

Nokias nye sjef Olli-Pekka Kallasvuo har skaffet seg den største musikk-distributøren i Europa og åpnet sin egen nettbutikk. Samtidig arbeider selskapet med en sosial nettverkstjeneste og kjøpte dessuten nylig Enpocket, et selskap som eier systemer for å sende ut mobilannonser til applikasjoner og tjenester på brukernes mobiler.

    Les også:

Og nå avsløres det at Nokia er i ferd med å kjøpe Navteq, verdens største produsent av kartsystemer. Kjøpet er det uten sammenligning det aller største hittil.

Navteq selger kart og enheter for å bruke dem og er markedsleder på innebygde kartsystemer i biler. Mye av verdien i kartene til Navteq er all den andre informasjonen som ligger inn om butikker, minibanker, buss-stopp - i tillegg til selve veikartene.

Partene skal ha forhandlet flere uker og skal være nær enighet, skriver Wall Street Journal som enten har fått en styrt lekkasje eller fått snakket med flere lite lojale ledere i de to selskapene.

Det Chicago-baserte selskapet har en markedsverdi på hele 7,61 milliarder dollar - 41 milliarder kroner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.