TELEKOM

Nokia glad for oppkjøp

Tror det vil styrke Microsofts mobile plattform.

Nokias toppsjef, Stephen Elop, poserer her sammen med Steve Ballmer da de inngikk samarbeid om mobilplattform. Nå velsigner Elop og Nokia Googles oppkjøp av konkurrenten Motorola.
Nokias toppsjef, Stephen Elop, poserer her sammen med Steve Ballmer da de inngikk samarbeid om mobilplattform. Nå velsigner Elop og Nokia Googles oppkjøp av konkurrenten Motorola. Bilde: Nokia
16. aug. 2011 - 14:08

Mandag sendte Google sjokkbølger inn i mobilmarkedet da det ble kjent at de ligger nærmere 70 milliarder på bordet for å sikre seg Android-partner Motorola Mobility. Som digi.no har påpekt tidligere steg aksjene til Nokia betydelig på børsen i Helsinki etter at nyheten ble kjent.

Nå er den finske mobilgiganten ute med en kommentar til oppkjøpet.

- Dette styrker ytterligere vår tro på at vekstmulighetene for Nokias smarttelefoner er størst med Windows Phone. Dette kan bli en massiv katalysator for økosystemet til Windows Phone. Med vår felles portefølje av IP (intellectual property) jobber Nokia og Microsoft sammen for å bygge og nære et innovativt økosystem til nytte for forbrukere, operatører, utviklere og andre mobilprodusenter, skriver Nokia i sin kommentar til transaksjonen.

Flere kommentatorer har det siste døgnet pekt på at Googles oppkjøp kan bane vei for at aktører som Samsung, HTC og andre som har adoptert Andriod-plattformen, nå vil rette øynene mot alternative løsninger.

Årsaken er frykt for at Google vil foretrekke Motorola når Andriod videreutvikles, på bekostning fra andre aktører som bruker den åpne plattformen. Det kan føre til at produsenter som for eksempel Samsung vil være mer åpne for nettopp Windows Phone.

Offisielt har både Samsung og HTC vært positive til oppkjøpet. Ifølge Bloomberg News uttalte HTCs finansdirektør Winston Yung at de så positivt på oppkjøpet.

- Dette er noe som er viktig for Google å gjøre, og viktig for hele Androids økosystem. Vi er glad for at Android tar grep for å sikre sin patentportefølje. Dette vil komme hele Andriod-campen til gode, uttalte HTC-direktøren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.