BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia har ingen B-plan

Må lykkes med Windows Phone.

Nokiasjef Stephen Elop satser alt på ett kort.
Nokiasjef Stephen Elop satser alt på ett kort. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 2012 - 13:01

Nokias ledelse med Stephen Elop i spisse satser absolutt alt på ett kort, nemlig at selskapets Windows Phone-basert smartmobiler skal bli en suksess.

Dette forteller Victor Saeijs, Nokias europasjef, til Dagens industri.

Mange observatører har gått ut fra at Nokia har et alternativt klar dersom selskapets Lumia-mobiler blir en salgsmessig fiasko. For eksempel kan selskapet gjøre som mange av konkurrentene og satse på Android. Alternativt, men trolig langt dyrere, vil være å fortsette videreutviklingen av Meego-systemet som selskapet N9-modell benytter.

Men dette avkreftes nå altså Saeijs

– Plan B er at plan A skal lykkes, sier han.

Så langt har ikke salget av Nokias Windows Phone-baserte modeller imponert noen. Men ifølge Dagens industri er Saeijs likevel fornøyd.

– Vi synes at det er en bra begynnelse. I Danmark rapporterer både Telia og TDC at Lumia er én av de to mestselgende smartmobilene. I Sverige er vi blant de ti største, sier Saeijs.

Hos NetCom i Norge kom ingen Windows Phone-mobiler med på topp 10-listen for januar, men mobiloperatøren tror dette kan skje i februar. Nokias Lumia-mobiler kom først i salg i Norge den 1. februar.

– Men vi må lykkes i USA om vi skal lykkes i resten av verden, sier Saeijs. Men Nokia har aldri hatt noen stor suksess i USA. Noe av årsaken er trolig at Nokia i liten grad har tilfredsstilt de amerikanske mobiloperatørenes ønske å kunne tilpasse mobilene de tilbyr etter eget behov for differensiering. Nokia har villet beholde denne kontrollen selv. Spørsmålet er i hvor stor grad dette endrer seg med Windows Phone.

Uansett har i alle fall T-Mobile begynt å selge Lumia 710 i USA, mens den mer avanserte Lumia 900 med LTE-støtte foreløpig lar vente på seg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.