MOBIL

Nokia/HMD til Inside Telecom-konferansen

Det er ti år siden Apple med Iphone rykket teppet under beina på Nokias hegemoni. Men Nokia-mobilene er tilbake i norske butikker, og vi inviterte selskapet bak til å fortelle om ambisjonene, satsingen og den nære fremtiden.

Administrerende direktør Ossi Korpela i HMD Global, som produserer mobiler under Nokia-merkevaren kommer til konferansen 16. november.
Administrerende direktør Ossi Korpela i HMD Global, som produserer mobiler under Nokia-merkevaren kommer til konferansen 16. november. Bilde: MICHELE LIMINA
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
19. okt. 2017 - 08:38

Administrerende direktør Ossi Korpela i HMD Global i Norden kommer til Inside Telecoms høstkonferanse.

Der skal han snakke om hva som påvirker forbrukermarkedet på mobil de neste årene, og om hvordan selskapet som selger de gjenoppståtte Nokia-mobilene i Norge skal skille seg fra konkurrentene.

Vis mer

Korpela sier verden nå er i en situasjon der komponentspesifikasjoner ikke skiller mobilene særlig mye fra hverandre lengre. Hva skal da til for å ta en mobiltelefon fra å være «veldig god» til noe «alle må ha»?

Ossi Korpela jobbet tidligere i Nokia, der han hadde en rekke posisjoner fra 2002 til april 2014.

I 2014 ble håndsettdivisjonen av Nokia kjøpt av Microsoft, og Korpela fortsatte i stillingen som leder for den nordiske satsingen helt fram til januar i år da han startet i HMD Global, som hadde fått rettigheter til å bringe Nokia-merkevaren tilbake til mobiltelefonene.

Mer til mobilfolket

Programmet under konferansen inneholder i tillegg til Nokia/HMD en rekke foredrag som burde være interessant for et mobilinteressert publikum. Til konferansen kommer representanter for ZTE som vil snakke om 5G-utvikling og endringene som digitalisering innebærer. Tor Leif Aarland fra Nokia Network, vil ta oss med på en reise fra dagens 3G- og 4G-nett til 5G. 

Nokia 8.
Nokia 8.

Markedslederen er godt representert, blant annet av Petter Aglen og Bjørn Ivar Moen, henholdsvis teknisk arkitekt og leder i privatmarkedet for mobil i Telenor. De to vil dele scenen for å fortelle oss fra to vinkler hvordan "5G i første versjon vil se ut hos Telenor".

En litt annen del av mobilverden får vi innblikk i når Gunnar Garfors, radiodistribusjonsrådgiver i NRK skal fortelle forsamlingen hvordan NRK kan levere TV via mobilnettet.

Programmet for Inside Telecom-konferansen finner du på våre konferansesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.