BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia, ikke Palm, er størst

Hva er best - telefoner med datamuligheter eller datamaskiner med telefonmuligheter? Ferske Europa-tall gir et klart svar.

1. nov. 2001 - 09:26

Datamaskin-leverandører og mobiltelefon-produsenter har de siste årene kjempet en innbitt kamp om hvem som skal lage den elektroniske dingsen du og jeg vil ha i lommen. Dingsen blir en fusjon mellom en datamaskin og en telefon, men hva er viktigst?

Ferske tall viser at stadig flere kunder tenker som følger: Jeg må ha en mobiltelefon og da hadde det vært kjekt med datamuligheter. Kjøper jeg en ren datamaskin, må jeg kjøpe en mobiltelefon i tillegg.

Lenge så det ut som datamaskin-gutta skulle vinne. Psion startet kappløpet, så kom Palm, og etter hvert har leverandører som Compaq og Casio fått opp farten med Windows-baserte maskiner. Men særlig Nokia har satset på datamuligheter på sine mobiltelefoner.

Nå viser det seg at det er Nokias Communicator-modeller som topper salgsstatistikken i Europa. Ferske tall fra det engelske analyseselskapet Catalyst viser at overraskende at det er Nokia som topper statistikken for lommedata-maskinner (PDA-er).

Andre målinger har bare sett på kampen mellom Palm og Windows CE-baserte systemer og har åpenbart glemt å spørre Nokia om Communicator-salget.

Nokia solgte 152.000 maskiner i tredje kvartal, mot Palms 108.000 og Compaqs 67.000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.