Nokia innrømmer teknisk feil

Nokia har oppgradert programvaren i enkelte av sine mobiltelefonmodeller for å tette et sikkerhetshull som gjør det mulig å fryse mobiltelefoner simpelthen ved å sende en enkel tekstmelding.

Nokia har oppgradert programvaren i enkelte av sine mobiltelefonmodeller for å tette et sikkerhetshull som gjør det mulig å fryse mobiltelefoner simpelthen ved å sende en enkel tekstmelding.

Ifølge den britiske nettavisen The Register anerkjenner Nokia Group sikkerhetsbristen og retter derfor opp programvaren for et utvalg av sine nyeste mobiltelefoner. Enkelte eldre terminaler kan imidlertid fortsatt være i fare for å bli misbrukt, skriver The Register.

Det var sikkerhetseksperten Job de Haas i selskapet ITSX som nylig presenterte sikkerhetsfeilen under en Black Hat-konferanse. de Haas demonstrerte hvordan en ondsinnet SMS-melding kunne krasje Nokia-modellen 6210.

Les hvordan han gjorde det: Krasjer mobilen med maltraktert SMS-melding
Sårbarheten gjelder for Nokia-telefonene 6210, 3310 og 3330, ifølge de Haas som for ordens skyld også sjekket om den samme programvarefeilen gjaldt for Siemens' mobiltelefoner. Det gjorde den ikke.

Talsperson Pekka Isosomppi i Nokia vedgår overfor The Register at det har eksistert et slikt sikkerhetshull på enkelte av Nokias modeller, men understreker at det nå er laget en programvarefiks etter at selskapet i august ble kontaktet av de Haas og gjort oppmerksom på misèren.


Isosomppi ønsker ikke å dele detaljer rundt programvarefeilen, men sier at "vi har gjort de nødvendige rettelser og implementert dem inn i de telefonene som nå forlater våre fabrikker".

Men selv om alle Nokia-telefoner som er produsert siden i sommer er immune mot programvarefeilen, er den fremdeles å finne i en rekke eldre modeller, advarer de Haas. Brukerne kan ikke utføre den nødvendige programvareoppdateringen på egen hånd, det må et av Nokias service-sentre bistå med.

Til toppen