TELEKOM

Nokia innrømmer teknisk feil

Nokia har oppgradert programvaren i enkelte av sine mobiltelefonmodeller for å tette et sikkerhetshull som gjør det mulig å fryse mobiltelefoner simpelthen ved å sende en enkel tekstmelding.

7. des. 2001 - 09:13

Ifølge den britiske nettavisen The Register anerkjenner Nokia Group sikkerhetsbristen og retter derfor opp programvaren for et utvalg av sine nyeste mobiltelefoner. Enkelte eldre terminaler kan imidlertid fortsatt være i fare for å bli misbrukt, skriver The Register.

Det var sikkerhetseksperten Job de Haas i selskapet ITSX som nylig presenterte sikkerhetsfeilen under en Black Hat-konferanse. de Haas demonstrerte hvordan en ondsinnet SMS-melding kunne krasje Nokia-modellen 6210.

Sårbarheten gjelder for Nokia-telefonene 6210, 3310 og 3330, ifølge de Haas som for ordens skyld også sjekket om den samme programvarefeilen gjaldt for Siemens' mobiltelefoner. Det gjorde den ikke.

Nokia 3330. <i>Foto:  Nokia</i>
Nokia 3330. Foto:  Nokia

Talsperson Pekka Isosomppi i Nokia vedgår overfor The Register at det har eksistert et slikt sikkerhetshull på enkelte av Nokias modeller, men understreker at det nå er laget en programvarefiks etter at selskapet i august ble kontaktet av de Haas og gjort oppmerksom på misèren.

Isosomppi ønsker ikke å dele detaljer rundt programvarefeilen, men sier at "vi har gjort de nødvendige rettelser og implementert dem inn i de telefonene som nå forlater våre fabrikker".

Men selv om alle Nokia-telefoner som er produsert siden i sommer er immune mot programvarefeilen, er den fremdeles å finne i en rekke eldre modeller, advarer de Haas. Brukerne kan ikke utføre den nødvendige programvareoppdateringen på egen hånd, det må et av Nokias service-sentre bistå med.

For å fange opp utestengte fotballfans som prøver å komme seg inn på kamper, bruker den danske fotballklubben Brøndby IF ansiktsgjenkjenning. Minst 150 punkter blir analysert før en kontrollør tar en ekstra kikk for å avgjøre om de har stoppet rett person.
Les også

Suksess, sier stadionsjefen: Stopper fotball-bråkmakere med ansiktsgjenkjenning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.