Nokia insisterer på å legge ned tysk fabrikk

Nokia avviser argumentene til de ansatte på mobilfabrikken i Bochum.

Nokia insisterer på å legge ned tysk fabrikk

Nokia avviser argumentene til de ansatte på mobilfabrikken i Bochum.

Helsingfors (NTB-AFP-FNB): Finske Nokia har avvist flere utspill som er kommet for å redde selskapets fabrikk for mobiltelefoner i Bochum i Tyskland fra nedleggelse. Samtaler mellom ledelsen og de ansattes representanter førte ikke fram.

De ansatte la fram planer om økt automatisering og endret forretningsstrategi for Bochum-fabrikken. Nokia-ledelsen betegnet først disse forslagene som svært konstruktive, men slo tirsdag fast at beslutningen om å stenge fabrikken fra midten av 2008 står fast.

– Ledelsen fant at de foreslåtte alternativene ikke lot seg gjennomføre. De ville ikke føre til endringer som er store nok til å møte fastlagte effektiviseringsmål eller bidra til Nokias overordnede strategi, het det i en kunngjøring etter samtalene i Helsingfors.

Nokia ble møtt med en storm av protester da selskapet i januar varslet at det ville stenge fabrikken i Bochum. Produksjonen der vil bli flyttet til Romania, der kostnadsnivået er langt lavere.

Tyskernes tillit til Nokia ble ytterligere svekket da selskapet kort etter at det varslet nedleggelse i Bochum, offentliggjorde rekordresultater for 2007. Selskapet avviser samtidig krav om å tilbakebetale subsidier det har fått fra den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen.

    Les også:

Til toppen