Nokia interessert i norske fingeravtrykk

Norske Idex lager brikker for å gjenkjenne fingeravtrykk og hadde skaffet seg innpass hos "et stort finsk telefonselskap", men Nokia trakk seg.

Norske Idex lager en billig fingeravtrykk-sensor, og er med i kappløpet om å lage enklere tilgangskontroll for mobiltelefoner, datamaskiner, dører og annet.

Det har gått rykter om at selskapet hadde fått benet inn døren hos Nokia, verdens største mobiltelefonprodusent. Nå viser det seg at disse ryktene trolig stemmer. Under en rettssak i går mellom Idex og selskapets gründere i går bekreftet Idex-sjef Andrew Heap svært langt på vei Nokia-kontakten, skriver Dagens Næringsliv.

Heap nevnte ikke Nokia ved navn, men det finnes ikke så mange andre "store, finske telefonselskaper".

Men det var nettopp ryktene som fikk Nokia til å kutte kontakten. Selskapet ønsket å utvikle sine produkter i det stille og skal ha kuttet kontakten da Idex-gründerne Svein og Ivar Mathiassen begynte å krangle med Idex-hovedeiere Thomas Fussel og Robert Keith. Det var da Nokia-forbindelsen lekket ut og selskapet trakk seg, hevdet Heap under rettssaken i går. De to engelskmennene er også hovedeiere i Opticom og Fast.

Til toppen