Nokia introduserte ny forretningsmobil

Nokia introduserte ny forretningsmobil

Nokia avduket i dag en relativt enkel mobil, som likevel skal dekke behovene til forretningsbrukere.

Nokia kunngjorde i dag at selskapet vil utvide E-serien med smartmobiler med modellen E51. Mobilen loves å gi rask, enkel og tett integrasjon til nøkkelapplikasjoner.

Blant egenskapene som skal gjøre dette mulig, er en "hjemmeskjerm" som inkluderer ikoner til de mest brukte applikasjonen, ett klikks tilgang til nøkkelfunksjoner som e-post, kontakter, kalender og hjemmeskjermen.

E51 er basert på Symbian S60 3.1 Edition og skal ha veivisere som trinn for trinn hjelper brukeren med å sette opp e-postkontoer, å konfigurere IP-telefoni samt å få tilgang til trådløse nettverk.

Mobilen støtter integrasjon med flere typer e-postløsninger som benyttes av bedrifter gjennom blant annet Nokia Intellisync Wireless Email, Mail for Exchange, Microsoft ActiveSync, Visto Mobile og Seven Always-on. Det loves enkel tilgang til vedlegg.

Mobilen har et eget lys som indikerer at det er mottatt ny e-post, og den nyeste meldingen kan forhåndsvises i et eget vindu direkte fra hjemmeskjermen.

Mobilen skal kunne integreres med bedriftens egen telefonsentral gjennom løsninger basert på Nokia Mobile Unified Communications, for eksempel Intellisync Call Connect for Cisco og Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel. Samtalene kan også rutes via bedriftens IP-nettverk.

Annen funksjonalitet er FM-radio, 2 megapikslers kamera med støtte for videoopptak, og Nokias egen nettleser. Den har støtte for Bluetooth, Edge, WLAN og turbo-3G (HSDPA) og kan spille av formatene H.264 (MPEG-4), 3gpp og Real. Av lydformater kan MP3, MPEG-4, AAC, eAAC+, WMA, AMR-NB og AMR-WB spilles av, også som ringetoner.

Mobilen har 130 MB internt minne og støtter microSDHC-kort på i hvert fall 4 GB. Den skal veie 100 gram og måler 114 x 46 x 12 mm. Standby-tiden er på inntil 13 dager, mens taletiden er maksimalt 4,4 timer.

Nokia E51 skal komme på markedet i fjerde kvartal i år. Forventet utsalgspris er 350 euro, eksklusiv subsidier og avgifter.

Til toppen