Nokia introduserte ny multimediemobil

Nokia lanserte tre nye mobiler i dag. Her er bildene av blant annet bredskjermsmobilen 7710.

Nokia lanserte tre nye mobiler i dag. Her er bildene av blant annet bredskjermsmobilen 7710.

Nokia annonserte tirsdag tre nye mobiltelefoner. Informasjonen som er tilgjengelig er foreløpig noe begrenset.

Mest spennende er kanskje smarttelefonen 7710, en svært bred modell med skjermoppløsning på inntil 640 x 320 punkter med 65.536 ulike farger. Modellen skal kunne betjenes blant annet ved hjelp av en penn eller et skjermbasert tastatur. Den støtter også håndskriftsgjenkjenning. Operativsystemet er Symbian.

7710 er utstyrt med nettleser, VPN-klient, e-bokleser, musikkspiller, videostøtte for avspilling, streaming og opptak, megapiksel kamera, samt FM-radio med såkalt Visual Radio-støtte. Dette gjør det mulig for brukeren å motta blant informasjon om låt og artist mens låten spilles på radio, hvis kanalen støtter dette.

Den støtter også push-basert e-post basert på Smartner-løsningen og har opptil 90 MB innebygd minne gjort tilgjengelig for brukeren. I tillegg kan den benytte 128 MB store MMC minnekort.

7710 inkluderer "moblog client", et verktøy for som gjør det mulig for bloggere å laste opp bilder og tekst til sin personlige blogg. Redigering av bilder, inkludert beskjæring, rotering og zoom er også mulig.

USB og Bluetooth er blant løsningene for dataoverføring med andre enheter.

Som tilleggsutstyrt finnes blant annet Nokia Streamer SU-22, som ifølge Nokia vil bli benyttet i pilottester for DVB-H-basert, mobil TV rundt om i verden.

7710 kan ventes på markedet i Europa i første kvartal av 2005. Usubsidiert vil mobilen selges for omtrent 500 euro.

Nokia 3230 er en kameratelefon med støtte for blant annet EDGE. Den er basert på Series 60-plattformen og kan også ventes til Europa i første kvartal av 2005. Prisen forventes å ligge på omtrent 350 euro.

Modellen vil være utstyrt med kamera med effektiv oppløsning på 1,23 megapiksler. Skjermen støtter drøyt 65 tusen farger. Funksjonalitet for bilde- og videoredigering er inkludert. Blant annet skal brukerne ved hjelp av Movie Director-funksjonen kunne legge musikk, tekst, farger og bilder til videosnutter brukeren tar opp.

Mobilen støtter også hot swap utskifting av minnekort, Bluetooth og "Push to talk". Den leveres med nettleser, FM-radio med støtte for nevnte Visual Radio og MP3-spiller. I tillegg inkluderer den spillet Agent V, et realityspill so, benytter kameralisen og bevegelsessensoren i mobilen., Ved å bevege telefonen, kan spilleren flytte på gjenstandene som dukker opp i spillet.

3230 veier 110 gram, har en taletid på inntil fire timer og inntil 230 timer standbytid.

Den tredje modellen Nokia introduserte i dag heter 6020. Dette er en modell mer beregnet for profesjonelle brukere og støtter EDGE-teknologien. Også denne telefonen ventes å komme i begynnelsen av 2005, til en usubsidiert pris på 200 euro.

Telefonen støtter sending av hurtigmeldinger som kommer direkte opp på mottakerens skjerm, kamera med VGA-oppløsning, "push to talk", nettleser, synkronisering med andre brukeres kalender og kontakter, samt "presence"-funksjonalitet, som gjør det mulig å informere venner og kollegaer om brukerens tilgjengelighet, og hvor man er, dersom brukeren ikke kan ta telefonen eller svare på meldinger.

Mobilen har en taletid på inntil tre timer og en standbytid på inntil 14 dager.

Bilder av de tre mobilene finnes på disse sidene.

Til toppen