FORBRUKERTEKNOLOGI

Nokia kan bli pc-leverandør

Toppsjef bekrefter tidligere rykter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. feb. 2009 - 12:05

I et intervju med den finske tv-kanalen YLE fortalte toppsjef i Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, at selskapet vurdere å tilby bærbare pc-er. Det skriver blant annet Reuters.

- Vi ser svært aktivt med denne muligheten, svarte Kallasvuo på spørsmålet om selskapet har planer om å lage bærbare pc-er. Rykter om at selskapet har slike planer har svirret siden i fjor høst.

- Vi trenger ikke å se lenger tilbake enn fem år fra når for å se at det vi kjenner som en mobiltelefon og det vi kjenner som en pc på mange måter konvergerer. I dag har vi hundrevis av millioner mennesker som får sin første Internett-opplevelse via mobiltelefonen. Det er en god indikasjon, sa Kallasvuo.

Nokia er ikke helt ukjente med å lage maskiner med i alle fall delvis pc-funksjonalitet. Selskapets N800-serie med Linux-baserte lommemaskiner er det beste eksempelet på dette. Nokia har også en egen Linux-distribusjon som kalles Maemo. I tillegg eier Nokia nå hele Symbian OS, som de nærmeste årene skal videreutvikles for flere milliarder kroner. Også dette operativsystemet er ferd med å bli fri programvare.

    Les også:

Nokia N810
Nokia N810
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.