Nokia-kartene er solgt

Går til Tyskland.

Nokia-kartene er solgt
Her kjører en Volkswagen for å ta bilder av Berlin for Here Maps. Nå blir tjenesten tyskeid. Bilde: www.rolandhorn.de

Finske Nokia bekrefter endelig at deres Here Maps-avdeling, som utvikler kart- og posisjoneringstjenester, er solgt. Det har vært en lang prosess med mange spekulasjoner om hvem som skulle kjøpe produktet – en lang rekke teknologiselskaper skal ha vært inne i bildet som potensielle kjøpere. 

Nå er det imidlertid klart at det er en gruppe tyske bilprodusenter som kjøper kartene: Audi, BMW og Daimler Group (Mercedes).

Les også: Vi utelukker ikke nye mobiler

Transaksjonens verdi er på 2,8 milliarder euro, og den ventes gjennomført i løpet av første kvartal 2016.

Hva er veien videre?

Det er ikke helt avklart hvilke planer bilprodusentene har for selskapet. Det er nesten 6.500 ansatte som jobber for Here Maps, og det er også uvisst om samtlige vil være med videre.  

Here Maps-sjefen Sean Fernback sier i et internt intervju at selskapet vil nå bli mye sterkere og vil forbli uavhengig og nøytral. 

For Nokia representerer salget nok et skritt for å strømlinjeforme den legendariske bedriften og fokusere på sine styrker. Nokia vil nå bestå av to elementer: Nokia Networks og Nokia Technologies. Networks-delen vil fortsette å jobbe med å levere nettverksinfrastruktur- og tjenester, mens Technologies vil utvikle produkter. Bare sist uke presenterte selskapet et VR-kamera, og det er ikke umulig at de vil på et vis vende tilbake til mobilmarkedet også. 

Samtidig gjennomføres oppkjøpet av nettverksleverandøren Alcatel-Lucent, som ventes ferdigstilt i løpet av første halvdel av 2016.

Les mer: Nokia sluker Alcatel-Lucent