RESULTATERFINANS

Nokia kjøper deler av Sega

Nokia kjøper deler av spillselskapet Sega til sin kommende spilltelefon N-Gage.

20. aug. 2003 - 08:40

Nokia kaster inn mer ressurser bak sin kommende spilltelefon N-Gage. Sent i går ble det offentliggjort at Nokia kjøper deler av Sega, den tidligere spillmaskinprodusenten, men nå bare leverandør av spill.

    Les også:

Oppkjøpet skaffer Nokia to ting: Det viktigste er multispiller-teknologien Sega's Network Application Package som Nokia skal bruke til å la flere N-Gage-brukere spille mot hverandre.

Litt mer uklart er oppkjøpet av nettstedet til Sega - Sega.com. Hvordan Sega skal klare seg uten dette og hvorfor Nokia trenger et nytt nettsted er ikke klart.

Nokia har tidligere lovet at når N-Gage-spilltelefonen kommer i salg 7. oktober, vil det være flere titler fra Sega tilgjengelig. Men mange analytikere og bransje-folk er skeptiske til om Nokia kan klare å hamle opp med Nintendos Gameboy, som har et nestenmonopol på lommespillmaskiner.

Tidligere forsøk viser at introduksjonen av nye spillmaskiner står og faller på utvalget av spill og leverandørens evne til å lokke over spillutviklere.

I tillegg til Nintendo, kommer også markedslederen på stasjonære spillmaskiner, Sony, snart med en bærbar versjon av Playstation 2.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.