RESULTATERFINANS

Nokia kjøper Ipsilon

Nokia overtar det amerikanske datakomselskapet Ipsilon Networking Inc. for 120 millioner dollar, eller omlag 866 millioner kroner.

Øystein Kvistad
9. des. 1997 - 13:47

Nokia kjøpte seg inn i Ipsilon Networking den 3. juni i år samtidig med at det finske selskapet annonserte at det gikk inn i en teknologiallianse med Ipsilon.

I likhet med Ericsson ser erkerivalen Nokia IP-svitsjing som ett av de viktigste satsingsområdene i tiden som kommer, og nettopp utvikling av bredbåndsteknologier rettet mot telekomleverandører er ett av samarbeidsprosjektene som allerede er kommet i gang.

Og nå overtar altså Nokia hele California-selskapet for 866 millioner kroner.

Ipsilon er en, i amerikansk målestokk, liten nettverksbedrift med vel 100 ansatte. I fjor introduserte selskapet en ny svitsjeteknologi som noen mener vil stjele betydelige markedsandeler fra Cisco Systems, verdens største produsent av nettverksutstyr.

Ipsilons nye IP-svitsjingsteknologi (TCP/IP-protokollen) skal, i følge selskapet, gi den samme funksjonaliteten som en tradisjonell ruter, men til bare halvparten av prisen. Rutere, som brukes til å dechiffrere og dirigere data over nettet, kan koste titusener av dollar og utgjør en av Ciscos største melkekuer. Cisco produserer og selger omlag 85 prosent av alle rutere som er i bruk på Internett i dag.

Telegiganten Cabletron Systems er et annet selskap som har vist stor interesse for Ipsilon. Så sent som i april investerte Cabletron 20 millioner dollar i det snart tre år gamle California-selskapet.

I samarbeid med Nokia skal Ipsilon i første omgang utvikle en IP/ATM-teknologi, en løsning som setter fokus på best mulig trafikk- og kostnadsoptimalisering i fremtidige bredbåndstjenester og multimedianettverk.

Ipsilon blir en del av Nokia Telecommunications, infrastrukturdivisjonen i Nokia. Ipsilons eksisterende forretningsforbindelser vil gå videre som før, men under Nokias varemerke.

- Vi vil fortsatt supportere vår eksisterende kundebase og jakte på nye kunder, men heretter som en del av Nokias verdensomspennende team, sier Ipsilon-sjef Brian NeSmith.

Tero Laaksonen, som leder Nokia-divisjonen Information Networking Systems, sa til digi.no i juni at IP/ATM er en langsiktig strategi for Nokia og utgjør grunnstammen i det fremtidige samarbeidet med Ipsilon.

Ipsilons flaggskip er produktet IP Switch ATM 1600, som blant annet vant den prestisjetunge "Grand Winner Best Award" under NetWorld+Interop i fjor vår. Fram til i dag har over 30 av verdens ledende nettverkutstyrsleverandører gitt sin tilslutning til og implementert Ipsilons IP-svitsjing-protokoller.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.