AVTALER & KONTRAKTER

Nokia kjøper Opera Mini-konkurrent

Skal videreutvikle mobilnettleser for nye markeder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mars 2010 - 08:50

Nokia kunngjorde rett før helgen at det har kjøpt det amerikanske selskapet Novarra, som tilbyr en mobilnettleser og en tjenesteplattform som har blitt tilbudt kunder av blant annet Verizon, Vodafone, Yahoo!, 3 Hutchison, US Cellular, Turkcell og Telecom Italia. Det amerikanske selskapet er over ti år gammelt.

Nettleseren til Novarra, Vision, støtte Java-baserte plattformer, Brew og C++ for smartmobiler. Den kan benyttes på mobiler fra i alle fall Nokia, Sony Ericsson, LG, Motorola og Samsung.

I likhet med Opera Mini har Vision en serverkomponent - Vision Server - som optimaliserer og komprimerer webinnhold med opptil 90 prosent, slik at datamengden som må sendes til mobiltelefonene kan reduseres. Nettleseren har støtte for Ajax-baserte webapplikasjoner, Flash, RSS-feeder, widgets og video.

- Den neste milliarden av forbrukere som kobler seg til Internett vil primært gjøre dette med mobile apparater, sier Niklas Savander, sjef for tjenester hos Nokia, i en pressemelding.

- Det å levere en optimalisert Internett-opplevelse på våre apparater er en sentral del av vår oppgave. Novarras Internett-tjenesteteknologi levert på Nokias Series 40 vil hjelpe oss med å oppnå dette, sier Savander.

Nokia regner med å kunne tilby en ny tjeneste basert på Novarra-plattformen i løpet av året. Selve oppkjøpet ventes å bli avsluttet i løpet av andre kvartal i år. Novarra vil da bli et heleid datterselskap av Nokia.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.