Nokia klar med tastaturløs mobil

Med et skjult tastatur som åpnes når det trengs, vil Nokias nye 7650-mobil som lanseres mandag være et skritt mot fremtidens mobiltelefoner. For du trenger jo ikke tastaturet når du ringer.

To nye mobiltelefoner blir avslørt mandag på en pressekonferanse i Barcelona i forbindelse med Nokia Mobile Internet Conference. 5210 blir en mer tradisjonell mobiltelefon, mens 7650 skal presentere noe helt nytt innenfor mobildesign, skriver nyhetsbrevet Telecom Online ifølge Aftonbladet.

Nokia velger å lansere nyvinningene på en internasjonal pressekonferanse, men tross det er lekkasjene om hva som skal skje allerede ute.

Nokia vil med terminalen 7650 vise fram en helt ny designidé for mobiltelefoner. Ikke bare har mobiltelefonen fargeskjerm, den første i vanlige mobiltelefoner fra Nokia, men telefonen har også skjult tastatur. I 7650 sitter fargeskjermen i lokket sammen med joystick. I et uttrekkbart panel under skjermen i den bananlignende telefonen sitter tastaturet. Målgruppen er mer profesjonelle mobiltelefonbrukere, noe trolig prisen også er.

Telekom Onlines redaktör Mats Sjödin, sier til Aftonbladet at han tror telefonen vil ha Java. - Nokia har sagt at de skal ha 50 millioner mobiler med Java ute neste år, og da må de begynne å slippe telefonene snart, sier han. Telecom Online bringer fredag bilder og andre detaljer om telefonene.

Blant konkurrentene til den nye Nokiamobilen er Ericssons T68.

Nokias andre nylansering er en mer tradisjonelt utseende og antenneløs 5210, med utskiftbare deksler i ulike farger.

Nokia presenterte for få uker siden telefonen 5510, en typisk SMS-telefon med et ferdig tastatur fordelt på hver siden av bildeskjermen.

Til toppen