BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia klargjør om Maemo og Symbian

Satser stadig mer på åpen kildekode.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. sep. 2009 - 09:44

Nokia har innledet høsten med å introdusere nye produkter basert på en rekke ulike programvareplattformer. I tillegg til smartmobiler basert på Symbian OS og S40 eller S60, har selskapet avduket en netbook basert på Windows 7 og «Internett-tavlen» N900, som er basert på Maemo, Nokias egen Linux-variant.

Dette mangfoldet av plattformer har skapt en del forvirring. Ikke minst har mange begynt å lure på om Nokia fortsatt ville satse på Symbian OS.

I et intervju med Digitimes forteller Jonas Geust, Nokias visepresident for N-serien, hva som skal være selskapets viktigste satsingsområder framover.

Han forteller at Nokia vil fokusere på å utvikle Maemo-baserte mobile Internett-enheter for den øvre delen av markedet, i tillegg til Symbian-baserte enheter for massemarkedet.

- Det vil være fire til fem operativsystemer som konkurrerer i det globale markedet for håndsett-operativsystemer i framtiden, sier Geust.

Han mener at Symbian S60 helt sikkert vil ta en bit av det markedet, og at Maemo-baserte produkter vil få en økende andel. Han mener det også vil være rom for Windows Mobile og Android, men nevner ikke Palm Pre, iPhone eller noen av de øvrige, Linux-baserte plattformene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.