KARRIERE

Nokia kutter 4.000 stillinger

Legger ned hele utviklingsavdelinger.

27. apr. 2011 - 11:10

Nokia planlegger å si opp 4.000 ansatte. Kuttene ble kunngjort i dag og er ledd i den store omstruktureringen etter avtalen med Microsoft om å gå over til Windows Phone-plattformen.

Nedbemanningen skal hovedsaklig skje i Finland, Danmark og Storbritannia. Det skal gi en årlig innsparing på én milliard euro innen 2013.

Hele utviklingsavdelingen i København forsvinner i dragsuget, ifølge Version2.dk. Det innebærer at tusen utviklere og ingeniører i Danmark står uten jobb i løpet av 2012.

Den danske avdelingen var ifølge Version2 tidligere spådd gode sjanser til å overleve, fordi de i hovedsak arbeider med programvare til Nokias rimeligere mobiltelefoner, som ikke direkte blir berørt av samarbeidet med Microsoft. Likevel ble virksomheten ofret.

Ifølge NTB vil Nokia si opp til sammen 1.200 ansatte i Danmark. I tillegg forsvinner 1.400 stillinger i Finland. Også ansatte i Kina, India og USA blir sagt opp eller outsourcet.

I tillegg til oppsigelsene planlagger Nokia å overføre 3.000 stillinger til konsulentselskapet Accenture innen slutten av 2011.

Videre fremgår det at Nokia planlegger å slå sammen ulike forskningssentre rundt i verden, slik at hver av dem får en mer klar rolle og oppgave enn tidligere. Noen av forskningsavdelingene utvides, mens andre skal legges ned, heter det.

Nokia opplyser at de nå starter forhandlinger om oppsigelsene. De ventes å være ferdige til sommeren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.