AVTALER & KONTRAKTER

Nokia kvitter seg med teknologi

Selger virksomhet til japansk selskap.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juli 2010 - 09:22

Nokia selger selskapets avdeling for trådløse modemer til japanske Renesas Electronics. Dette kunngjorde selskapene i går.

Salget er en del av en avtale om tettere samarbeid mellom selskapene innen utvikling av modemteknologier for HSPA+ og LTE.

Renesas betaler Nokia omtrent 200 millioner dollar for den trådløse modemvirksomheten. Dette gir det japanske selskapet tilgang til Nokia teknologier og ekspertise på dette området. Renesas leverer fra før produkter som applikasjonsprosessorer, sender/mottaker-brikker for RF, effektforsterkere og strømstyringsenheter. Med modemteknologiene skal selskapet kunne levere en komplett plattformløsning til mobilmarkedet. Tidligere har Renesas lisensiert teknologier for blant annet LTE, HSPA og GSM fra Nokia.

Med på kjøpet får Renesas omtrent 1100 ansatte innen forskning og utvikling. De fleste av disse er lokalisert i Finland, India, Storbritannia og Danmark.

Det er ventet at salget vil trå i kraft i løpet av fjerde kvartal i år.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.