Nokia lanserer egen Opera-konkurrent

Nokia heller kaldt vann i blodet på Opera-sjef Jon S. von Tetzchner. Nå vil Nokia bruke sin egen nettleser i telefonene sine.

Nokia heller kaldt vann i blodet på Opera-sjef Jon S. von Tetzchner. Nå vil Nokia bruke sin egen nettleser i telefonene sine.

Nokia heller nå kaldt vann i blodet på norske Opera Software og den asiatiske konkurrenten Access. Nokia forteller at deres egen nettleser for mobil nå er nesten på høyde med de andre nettleserne, og at selskapet vil velge å bruke denne for Nokia S60-serien.

- Opera og Access er kanskje litt bedre på noen områder, men i det store og hele mener vi at vi har sammenlignbare egenskaper (nettleseren, red. anm), sier Antti Vasara i Nokia.

Dette er dårlig nytt for Opera. Selskapet har hatt stor suksess med Nokias S60-serie, og var blant annet valgt til nettleser i Nokias 6600 smart phone. Opera har også fått inn nettleseren sin gjennom ulike avtaler med Motorola, Sony Ericsson, Sendo, Kyocera og andre.

Opera faller 14 prosent på Oslo børs etter en halvtimes handel.

Nokia har lenge hatt en egen nettleser, men den skal nå være kraftig oppdatert og blir nå integrert i telefonen. Vasara i Nokia sier at en innebygd nettleser i telefonene vil gi fordeler i forhold til integrasjon med andre applikasjoner på S60-plattformen. Den første Nokia-telefonen med egen avansert nettleser vil bli integrert i den kommende Nokia 7610. (se bilde nedenfor).

- Vi lar muligheten stå åpen for at andre kan velge å bruke Opera eller Access på S60-serien om de ønsker det, sier Antti Vasara i Nokia, ifølge ComputerBusiness.

MarCom-direktør Pål Hvistendahl i Opera Software toner ned betydningen av Nokias oppgraderte nettleser. Operas nettleser vil fortsatt være til stede i Nokias mobiltelefoner, forteller han.

- Dette er storm i et vannglass. Nokia har utviklet sin egen nettleser gjennom mange år, og det har vi visst om. Det her er en person i Nokia som sier at deres nettleser er veldig bra, og det sier jo vi også om vår nettleser, sier MarCom-direktør Pål Hvistendahl i Opera Software til digi.no.

- Dette betyr bare sunn konkurranse for Opera, og det er vi vant til, sier han.

Operas nettleser vil fortsatt være til stede i Nokias mobiltelefoner, deriblant i den kommende modellen 7610. Telefonen vil inneholde både Operas og Nokias nettleser, ifølge Hvistendahl.

    Les også:

Til toppen