BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia lanserer en slags bredbåndsmobil

Fra neste uke lover Nokia at du kan finne selskapets nye mobiltelefon 6210 hos norske forhandlere. Telefonen er den første som kan benytte HSCSD-standarden, som kan gi hastigheter på opptil 43,2 kbit/s. Men ikke for alle.

Frode Eriksen
8. sep. 2000 - 10:28
Nokia 6210. <i>Foto:  Nokia</i>
Nokia 6210. Foto:  Nokia

I Norge er det bare Telenor Mobil som støtter HSCSD (High Speed Circuit Switched Data), og ifølge informasjonssjef, Jo Heldaas vil selskapet nå støtte hastigheter på opptil 28,8 kbit/s.

HSCSD er en teknologi som gjør at en som ringer kan få tilgang til mer enn en kanal som alene gir 9,6 kbit/s. Med tre kanaler blir hastigheten 28,8 kbit/s. Men det finnes også teknologi som gjør at en mobilkanal kan øke til 14,4 kbit/s. Tre slike kanaler gir opptil 43,2 kbit/s. Dette vil Telenor åpne for i det meste av landet i løpet av året.

Den nye Nokia-terminalen ble først lansert på CeBIT 2000 i februar, og støtter foruten HSCSD en annen teknologi som kalles for WAP (Wireless Application Protocol). Terminalen er rettet mot det profesjonelle markedet.

- De første enhetene av denne WAP-kompatible mobiltelefonen blir kjørt ut av fabrikkene i dag, og vil bli tilgjengelig hos norske forhandlere i løpet av de kommende ukene, sier markedssjef i Nokia Mobile Phones i Skandinavia, Mads Eriksen. Han tror det i første rekke er eiere av terminalene Nokia 6110 og 6150 som vil oppgradere til 6210.

Telefonen er 18 mm tykk med standardbatteriet og veier 114 gram. Nokia 6210 kan kobles til bærbar PC enten via infrarød eller med kabel. Nokia 6210 har et dynamisk minne for lagring av kontaktinformasjon, beskjeder og kalenderinformasjon. Standardbatteriet gir en taletid på 2,5- 4,5 timer og en standbytid på 55-260 timer, avhengig av blant annet nettverk og SIM-kort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.