Nokia lanserer fem nye mobiler

I dag morges lanserte Nokia fem nye mobiler, blant annet to foldemodeller og den lille 6630 som kombinerer 3G og 2.5G.

I dag morges lanserte Nokia fem nye mobiler, blant annet to foldemodeller og den lille 6630 som kombinerer 3G og 2.5G.

Ryktene om Nokias forestående lansering kom fredag og Nokia slo til allerede i dag morges.

Nokia har mistet store markedsandeler internasjonalt og her i Norge har selskapet mistet førsteplassen til Siemens. Analytikere påpeker at selskapet var trege med kamera-telefoner og nektet å lytte til markedet som etterhvert foretrekker mobiler med lokk du vipper opp - såkalte foldetelefoner.

Lekkasjene stemte godt. Nokia-sjef Jorma Ollila lanserte fem telefoner i dag morges i Helsinki.

– Vi har nå skjerpet produktporteføljen vår på viktige områder gjennom nye telefoner i mellomsegmentet og flere nye foldetelefoner, sa Ollila under lanseringen.

Flaggskipet er Nokias nye 3G-telefon, Nokia 6630. Nokia 6630 er en 3G-modell som også gir "2,5G" fordi telefonen kan bruke Edge-dataoverføring over GSM-nettet. Nokia 6630 er også den aller første dual-mode tri-band-telefonen som kunne brukes i 3G (WCDMA)-, EDGE- og GSM-nettverk i både Europa, Asia og Nord- og Sør-Amerika.

Nokia 6630 er en smarttelefon som med en VPN-klient gir sikker tilgang til bedriftsintranett og e-post. Kamera i telefonen har en oppløsning

Nokia lanserte også Nokia 6260, en telefon for bedriftsmarkedet. Telefonen har 'inkludert "push to talk", e-post, Bluetooth-tilkobling og VGA-kamera. 6260 er en foldetelefon der du kan vri skjermen. Nokia 6260 er en tri-band smarttelefon bygget på operativsystemet Symbian og den ledende smarttelefonplattformen Series 60.

Push-to-talk er walkie-talkie-muligheten amerikanske mobiloperatører lanserte først. Med et instant-messaging-aktig program kan du velge en eller flere brukere og snakke til dem samtidig. I USA er bruken gratis, men her i Europa bruker systemet GPRS for å overføre taletrafikken.

Om og når Telenor og Netcom vil selskapene foreløpig ikke kommentere. (Les tidligere saker i boksen øverst til høyre)

Nokia 6170 er laget for mellomsegmentet - en foldbar kameratelefon med moderne design i rustfritt stål. Telefonen gir både e-post, instant messaging, MMS og push to talk i én telefon.

Nokia 2650 er en billigere, liten foldetelefon med fargeskjerm og nyttig funksjonalitet. Dette er Nokias første nybegynnertelefon med fargeskjerm. Nokia 2600 har klassisk design og er enkel å bruke. Den er ideell for folk i småbedrifter og selvstendige yrker, for telefonen har et regnearkprogram og en omregningsfunksjon. Nokia 2600 og Nokia 2650 bringer farger til begynnertelefonene, og fargeskjerm introduseres dermed i nye prissegmenter.

I tillegg til de nye telefonene lanserer Nokia et sammenleggbart tastatur med trådløs Bluetooth-tilkobling. Dette vil utgjøre en forlengelse av Series 60-telefoner som Nokia 6260 og Nokia 6630 og gjør det enkelt å legge inn tekst i telefonapplikasjoner, som for eksempel e-post. Det trådløse tastaturet er kompatibelt med Series 60-telefoner som støtter Bluetooth og er utviklet med tanke på profesjonelle brukere.

Da han oppsummerte de nye produktene, fortalte Ollila også at at Nokia i løpet av våren har gjennomført en grundig analyse av selskapets planer.

- Vi har gjennomgått tidsplanene og har tilpasset porteføljen ved å legge til noen produkter og påskynde andre. Vi har også tatt livet av noen planlagte produkter. Jeg føler at vi etter dette har et betydelig skjerpet og mer konkurransedyktig produktspekter som vil møte både forbrukernes og operatørenes forventninger. Totalt planlegger vi i år å lansere ca. 35 produkter over hele verden, forteller Ollila.

Til toppen