Nokia lanserer første walkie-talkie-mobil

Nokia lanserte i dag mobiltelefonen Nokia 5140, som skal være verdens første GSM-telefon som støtter push-to-talk-teknologien. Men du får den ikke på lenge.

Nokia lanserte i dag mobiltelefonen Nokia 5140, som skal være verdens første GSM-telefon som støtter push-to-talk-teknologien. Men du får den ikke på lenge.

Push-to-talk er en teknologi som gjør det mulig for brukere av spesielle mobiltelefoner å snakke med andre brukere av tilsvarende telefoner ved hjelp av et enkelt tastetrykk. Push-to-talk kan benyttes for å snakke med en enkeltperson eller til å kontakte flere brukere samtidig.

    Les også:

Nokia 5140 er ifølge selskapene den første GSM-telefonen med slik funksjonalitet. Telefonen er beregnet for aktiv bruk og er utstyrt med et forsterket skall som beskytter mot støv, støt og vannsprut. Telefonen har dessuten innebygd digitalt kompass, som viser retningen både grafisk og numerisk, og innebygd lommelykt. I tillegg er telefonen utstyrt med treningsprogrammet Fitness Coach, VGA-kamera, stoppeklokke og innebygd FM-radio.

Mobiltelefonen støtter ellers MMS, nedlasting av polyfoniske ringelyder, personlige bakgrunnsbilder og Java-applikasjoner.

Som tilbehør finnes Active Headset, et headsett som skal være spesielt tilpasset for bruk under trening og fysisk aktivitet. Headsettet, som er forsterket for å tåle støt og vannsprut, har en knapp for å ta i mot og avslutte samtaler og en annen knapp for aktivering av push-to-talk-funksjonen i Nokia 5140. I tillegg finnes det tilgjengelig Xpress-on deksler i tre ulike fargekombinasjoner.

Nokia vil i 2004 lansere en rekke telefoner med push-to-talk-funksjonalitet, inkludert Symbian OS-baserte smarttelefoner. Fra 2005 vil push-to-talk bli tilgjengelig for alle Nokias GPRS/WCDMA-telefoner. Denne walkie-talkie-liknende funksjonen i Nokia 5140 er en half-duplex voice over IP (VoIP)-løsning og benytter eksisterende GPRS- og EDGE-datanettverk.

Nokia 5140 støtter GSM/GPRS/EDGE, og modellen for Europa (GSM 900/1800/1900) ventes å komme på markedet i andre kvartal 2004.

Til toppen