Nokia lanserer ny toppmodell med GPS

Nokia lanserer ny toppmodell med GPS

Nokia har lansert flere nye mobiler, blant annet GPS-mobiler, under 3GSM-messen i Barcelona i dag.

Nokia lanserte i dag en rekke nye mobiler, blant annet Nokia 6110 Navigator, en GPS/kart-modell beregnet for massemarkedet. 6110 har en egen navigator-tast for rask tilgang på kart og navigasjonshjelp.

6110 har støtte for 3G, HSDPA-overføring (2-3 Mbit) og et 2 megapixel kamera med blitz, samt et enklere kamera for videotelefoni. Den veier 125 gram og måler 101 x 49 x 20 mm. Skjermen er på 2,2 tommer med oppløsning på 320 x 240 piksler. Lysstyrken på skjermen og tastaturet reguleres automatisk ved hjelp av en lyssensor. Mobilen leveres med FM-radio og multimediespiller. Den har opptil 40 MB minne tilgjengelig for brukeren, men kan også utstyres med microSD-kort på inntil 2 GB.

Nokia 6110 Navigator er forventet å komme i salg i løpet av andre kvartal 2007 med en estimert pris på 3500 kroner inkludert norsk moms.

Nokia 6110 Navigator har et lokalt kart installert på minnekortet klart for navigering. Tilleggskart og annet innhold – slik som trafikkinformasjon, værtjenester og reiseguider – kan kjøpes på internett. Tilleggskartene overføres enkelt til telefonen ved å bruke applikasjonen Nokia Map Manager som er inkludert.

Kartene viser også tusenvis av interessante destinasjoner, slik som restauranter, hoteller, butikker eller andre tjenester som ligger nær stedet man befinner seg på, inkludert telefonnummer og internettadresser slik at man kan ringe eller surfe direkte med telefonen. Siden kartets informasjon er lagret direkte på mobiltelefonen, kan det enkelt deles med familie eller venner.

Nokia E90 Communicator er selskapets nye toppmodell for bedriftsmarkedet. Også denne modellen har støtte for HSDPA-overføring. Modellen leveres også med støtte for WLAN, 3,2 megapikslers kamera med blits og autofokus, i tillegg til et mindre kamera for videokonferanser. Mobilen vil også være utstyrt med GPS-mottaker, FM-radio, forretnings- og fritidsapplikasjoner, inkludert multimedieavspiller. Skjermen skal være på 4 tommer og ha en oppløsning på 800 x 352 piksler. En mindre, ytre skjerm har oppløsning på 240 x 320 piksler. Modellen veier 210 gram og måler 132 x 57 x 20 mm. Batteriet støtter en taletid på 5 timer med GSM, mens standbytiden med GSM er oppgitt til å være 14 dager.

Den har opptil 128 MB minne tilgjengelig for brukeren, men kan også utstyres med microSD-kort på inntil 2 GB.

Modellen vil så smått komme på markedet i andre kvartal, med full tilgjengelighet i tredje kvartal. Forventet utsalgspris i Norge vil trolig være på mellom 7500 og 8000 kroner.

Til toppen