Nokia 8

Nokia lanserte sin første toppmodell på mange år

Det nye flaggskipet kommer til Norge i september.

Nokia 8 fås i fire ulike farger.
Nokia 8 fås i fire ulike farger. (Bilde: HMD Global)

Det nye flaggskipet kommer til Norge i september.

I januar i år gjorde Nokia sitt comeback som mobilmerke, tre år etter at det finske merket forsvant. Da var det imidlertid kun en billigtelefon som ble lansert, og telefonene var ikke tilgjengelig i Europa. 

Nå er imidlertid Nokia klar med sin første nye toppmodell, med spesifikasjoner på nivå med de aller kraftigste mobiltelefonene på markedet. Denne har fått navnet Nokia 8, og ble lansert på en pressekonferanse i London onsdag kveld.

Det er riktignok ikke Nokia selv som står bak de nye telefonene, men det finske selskapet HMD Global, som har fått lisens til å bruke Nokia-merkevaren på mobiltelefoner og nettbrett de neste ti årene. 

Kraftig innmat og Carl Zeiss-kamera

Nokia 8 er basert på Qualcomms Snapdragon 835-brikke, som regnes som en av de aller kraftigste systembrikkene for mobiltelefoner. Brikken har åtte CPU-kjerner, og brukes i blant annet konkurrentene Sony Xperia XZ Premium og HTC U11. Ifølge Tek.no er imidlertid Nokia 8 den første mobiltoppmodellen som bruker Snapdragon 835 sammen med en «ren Android» – altså Android uten mobilprodusentenes egne brukergrensesnitt på toppen, men slik den kommer fra Google. En av fordelene med å kjøre ren Android (7.1.1 i dette tilfellet) er at du antagelig får oppdateringer til telefonen raskere.

Nokia 8.
Nokia 8. Foto: HMD Global

Skjermen er en 5,3-tommers IPS LCD-skjerm med oppløsning på 2560 x 1440 punkter. Telefonen er ifølge en pressemelding fra HMD 7,9 millimeter tynn.

Da Nokia for mange år siden produserte egne telefoner, før Microsoft kjøpte opp mobildivisjonen, kom mange av telefonene med kameraer fra Carl Zeiss. HMD har fortsatt samarbeidet med Zeiss, og Nokia 8 kommer med Zeiss-optikk og et dobbelt kamera på 13 megapiksler bak og et 13 megapiksel frontkamera. Det er mulig å aktivere både front- og bakkameraet samtidig, og å strømme video med bilde fra begge kameraene. Nokia 8 har også det HMD kaller OZO Audio, som ved hjelp av tre mikrofoner fanger opp lyd i 360 grader. 

Ellers har telefonen 4 GB systemminne og 64 GB lagringsplass. Den er ikke vanntett, men såkalt «sprutsikker» (IP54). Vekten er 160 gram

Nokia 8 kommer i salg i september til 599 euro. Hva prisen i Norge blir, vet vi foreløpig ikke. 

Kommentarer (10)

Kommentarer (10)
Til toppen