TELEKOM

Nokia legger ned musikktjeneste

Slutt på Ovi Music Unlimited i de fleste land.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. jan. 2011 - 08:20

Nokia legger ned musikktjenesten Ovi Music Unlimited i over 20 land. Det kunngjorde selskapet i går. Tjenesten har vært en videreføring av «Comes With Music»-konseptet fra 2008, hvor mobiler ble levert med 12 måneders abonnement som ga brukerne fri tilgang til samtlige spor i Nokias musikkatalog, og i tillegg fikk beholde den nedlastede musikken etter at abonnementet løp ut.

Dessverre for Nokia var interessen liten, bortsett fra i noen enkeltland. Ifølge The Register solgte Nokia bare 32 000 abonnementer det første året.

Ovi Music Unlimited vil fortsatt tilbys kunder i Kina, India, Brasil, Tyrkia og Sør-Afrika. I resten av de rundt 30 landene tjenesten har blitt lansert, stoppet Nokia salget av abonnementer ved utgangen av 2010. Eksisterende abonnementer vil fungere inntil de løper ut. Det samme gjelder abonnementer som har fulgt med enheter, også de som er kjøpt i år.

Ingenting tyder likevel på at Nokia gir opp satsingen på musikktjenester generelt. Det vanlige Ovi Music-tjenesten, hvor kundene kan kjøpe DRM-frie enkeltspor og album, opprettholdes.

Nokia opplyser også at det er i ferd med å forberede nye, interaktive musikkopplevelser som en del av Ovi i løpet av 2011.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.