Nokia leter etter norske partnere

Nokia leter etter norske partnere

Det blomster innen mobilteknikk i Norge og nå skal Nokia på partner-jakt i Norge.

Finske Nokia er verdens ledende produsent av mobiltelefoner. Frem til nå har de først og fremst hatt som strategi å utvikle løsningene sine på egenhånd, men nå ønsker de i større grad å jobbe med utviklingspartnere over hele verden, også Norge.

For de siste årene er det innen dette feltet det har vokst opp fleste nye IT-selskaper i Norge. Selskaper som Cell Vision, Beep Science og Falanx ligger langt fremme.

– Nokia vil screene norske utviklingsbedrifter innen mobility. En unik mulighet for norske bedrifter for å bli partner med verdens ledende mobilaktør, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Fra før av har norske bedrifter som Opera og Birdstep erfaring med å jobbe sammen med den finske mobilprodusenten. Gjennom et samarbeid med IKT-Norge, inviterer Nokia norske bedrifter til Helsinki i mars for å møte toppledelsen og for å få en gjennomgang av utviklingsstrategien fremover.

– Norge er det første landet som får denne muligheten og vi tar det som en bekreftelse på at det er mange spennende bedrifter innen dette segmentet i Norge, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Hoff håper på å få med seg 15-20 norske bedrifter over til Finland. Han tror disse bedriftene vil kunne få stort utbytte av å bli kjent med Nokias utviklingsstrategi og at det bør være muligheter for å inngå fruktbare samarbeidsavtaler.

Til toppen