BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia leverer Linux-basert surfemaskin

Nokia annonserte mandag at selskapets første Internet Tablet-produkt nå er på vei til butikkene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2005 - 08:14

Nokia har startet leveransene av den Linux-baserte Nokia 770, en lommemaskin med stor skjerm og surfe- og multimediemuligheter.

- Vi er begeistret over å ha startet leveringen av vår første Nokia Internet Table-enhet. Siden annonseringen tilbake i mai har vi sett en stor interesse for denne enheten, spesielt fra åpen kildekode-fellesskapet, sier Janne Jormalainen, visepresident for konvergensprodukter i Nokias multimedieavdeling, i en pressemelding.

Nokia 770 benytter operativsystemet Internet Tablet 2005 software edition, som er basert på den fellesskapsutviklede Linux-distribusjonen maemo. Mer informasjon om maemo finnes på denne siden.

- Dette er det første skrittet i retning av å lage et åpen kildekodeprodukt for bredbånds- og Internett-tjenester. Vi vil utgi jevnlige programvareoppdateringer. I løpet av første halvdel av 2006 vil vi publisere den neste operativsystemoppgraderingen for å støtte mer tilstedeværelse-funksjonalitet som IP-telefoni og lynmeldinger, sier Jormalainen.

Nokia 770 er utstyrt med en 4,13 tommer stor skjerm i bredskjermformat med oppløsningen 800 x 480 punkter med støtte for inntil 65.536 farger. Brukeren kan zoome bildet inn og ut. Tastaturet er skjermbasert.

Enheten kan knyttes til Internett via WLAN (802.11b/g) eller Bluetooth - for eksempel via en mobiltelefon. Med følger en USB-kabel for tilknytning til en PC.

Nokia 770 veier 230 gram og måler 141 x 79 x 19 mm. Den er utstyrt med 128 MB minne, hvor mer enn 64 MB er tilgjengelig for brukeren. Minnet kan utvides med RS-MMC minnekort, hvor et kort på 64 MB følger med enheten.

Applikasjonene som er inkludert, omfatter Opera Softwares nettleser, Flash Player, en e-postklient, Internet Radio, en nyhetsleser, multimediespillere, bildeleser, PDF-leser, filbehandlingsverktøy, søk, kalkulator, verdensur, notatblokk, skisseblokk og spill.

Enheten kan spille av lydformatene MP3, MPEG4-AAC, WAV, AMR og MP2, videoformatene MPEG1, MPEG4, Real Video, H.263, AVI og 3GP, samt vise bildeformatene JPEG, GIF, BMP, TIFF, PNG, Animated GIF format, SVG-tiny og ICO

Enheten har en driftstid på inntil tre timer ved aktiv bruk, og en standbytid på inntil sju dager.

Nokia 770 Internet Tablet har en veiledende pris på 350 euro og vil blant annet kunne bestilles fra Nokias egen nettbutikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.