BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia leverer til Telenors greske mobilnett

Cosmote, eid av det greske televerket OTE og Telenor, har inngått en avtale med Nokia om leveranser til et nytt mobilnett i Hellas basert på DSC-1800 standarden. Det er første avtale Nokia får med et gresk selskap.

Frode Eriksen
20. juni 1997 - 12:44

At Nokia fra før har gode forbindelser med Telenor i oppbyggingen av det norske GSM-mobilnettet ,har utvilsomt spilt en rolle i valg av leverandører til infrastrukturen i det nye greske DCS-1800 mobilnettet. Avtalen mellom Cosmote og Nokia har en ramme på vel en milliard kroner og betyr leveranser av utstyr i to år fremover. Nokia blir selskapets hovedleverandør.

Prosjektleder i Telenor Invest, Yngve Hereid, sier til digi at arbeidet med å bygge opp mobilnettet så vidt har startet, med planlagt åpning av den første delen i begynnelsen av august.

- Vi åpner kommersielt 1. desember etter at vi har bygget ut et mobilnett som dekker de tre største byene i landet, Athen, Thessaloniki og Patras, som gir en dekningsgrad på 50 prosent av befolkningen på 10 millioner.

Telenor eier 30 prosent av Cosmote og er en såkalt aktiv partner. Hellas har i likhet med Norge en fjellnatur og Telenors erfaringer fra Norge kommer godt med i Hellas. Etter tre år skal mobilnettet ha nasjonal dekning i landet.

- Vi regner med å kunne ha en tredel av markedet i løpet av tre års drift, sier Hereid. Hellas har i dag en mobiltelefonpenetrasjon på 5 prosent, og med de problemene to konkurrerende GSM-nett har med tanke på kvalitet og kapasitet, tror han at Cosmotes strategi om å tilby kvalitetsnett til en noe lavere pris, vil gi forventede resultat.

Selskapet forventer break even etter 3 år.

Cosmote fikk sin mobillisens i desember 1995 og har siden da brukt mye tid på å finne en partner til utbyggingen av mobilnettet. Etter en hard og forsinket kvalifiseringsrunde ble Telenor valgt som deltager i prosjektet i mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.