Nokia lover Wimax-mobiler i 2008

Nokia tror Wimax er teknologien som skal befri brukere fra PC-en mot web 2.0-tjenester.

Nokia lover Wimax-mobiler i 2008
Bilde:

I forbindelse med utstillingen Web 2.0 Expo som åpnet i San Francisco søndag, og pågår til i morgen, har Nokia forpliktet seg til å forene sine «mobile teknologier» med neste generasjons nettjenester.

I tillegg til utviklingsmiljøet Web Run-Time for widgets (små applikasjoner som tilpasser webtjenester – web services – til mobile enheter), utvidelser til Symbian OS og noen utvidelser til surfebrettet N800 Internet Tablet, legger Nokia vekt på å vise fylden i nettjenester som kan aksesseres gjennom avanserte mobile enheter som surfebrettet og mobiltelefonene N95, N76 og N75.

Det Nokia ser fram til for å bringe Web 2.0 til mobiltelefoner, er Wimax.

I en pressemelding heter det:

– Nokia har satt av store ressurser innen forskning, utvikling og egen utviklet teknologi til Wimax, og støtter anstrengelsene for å gjøre det til en global standard for bredbånd. Kombinasjonen av Wimax bredbåndsteknologi og Web 2.0-tjenester vil gi brukere til gang til framskredne Internett-opplevelse fri fra den stasjonære PC-en. Nokia har til hensikt å markedsføre sin første mobile enhet med Wimax tidlig i 2008.

Med på racet for Wimax-mobiler er Samsung og Motorola.

Når det gjelder kostnader til radiospektrum og maskinvare er Wimax langt rimeligere enn 3G, og tilbyr dermed nettilgang som er både billigere og raskere. Det er imidlertid uvisst hvor egnet det er til telefoni.

;