BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia lover Windows Phone-mobil i år

Men trolig bare i seks land.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 2011 - 12:51

Nokia har tidligere antydet og håpet på at selskapets første Windows Phone-baserte modell vil komme på markedet innen utgangen av 2011.

Nå bekrefter Victor Saeijs, senior visepresident i Nokia Europe, akkurat dette. Ifølge nederlandske All About Phones fortalte Saeijs dette under et nylig møte med pressen.

Saueijs fortalte også at mobilen i første omgang vil komme i salg i seks europeiske land, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia, Spania og Nederland. De fem førstnevnte landene er de største markedene i Vest-Europa, så det at disse kommer først, er ikke så overraskende.

Nederland skal derimot valgt framfor en del øst-europeiske land på grunn av den svært høye etterspørselen etter smartmobiler i landet. Hele åtte av ti mobiler som selges i Nederland, er smartmobiler.

Når den første Windows Phone-baserte modellen til Nokia vil lanseres i Norge, kan man bare spekulere om. Det er mange faktorer som spiller inn. Men dersom Nokia først og fremst går etter størrelsen på markedene, er vi, med våre drøyt 4,9 millioner innbyggere, kanskje ikke engang med i den andre lanseringsbølgen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.