PERSONLIGTEKNOLOGI

Nokia med bedre kartløsning til mobilene

Nokia har sluppet ny kart- og navigasjonsprogramvare til selskapets mobiltelefoner.

Nokia har som tidligere lovet sluppet programmet Nokia Maps til en rekke av modellene i selskapets E- og N-serier med mobiler, i tillegg til 6110 Navigator og 6120 Classic. Flere disse modellene har innebygd GPS-mottaker, mens de øvrige kan benytte en ekstern mottaker, for eksempel via Bluetooth.

Nokia sendte ut en pressemelding om en slik utgivelse allerede i juni i år, men trakk den gang tilbake pressemelding - riktignok først etter at digi.no hadde skrevet om saken.

    Les også:

I dag ble nyheten derimot offisiell, og de nye programmene tilgjengelig. Det gjelder både nye Nokia Maps og kartnedlastingsprogrammet Nokia Map Loader.

Nokia Maps 1.0 erstatter navigasjonsprogrammet som følger med blant annet N95-modellen. Blant nyhetene er at man i kartbilde kan se en oversikt over hvor mye data man til enhver tid laster ned, hva slags dataforbindelse som benyttes (for eksempel WLAN, 3G, eller Edge), en linje som viser målestokken til kartet, samt en indikator for hvor god kontakt GPS-mottakeren har med satellittene.

Det loves også bedre søkemuligheter og mer detaljerte kategorier av interessepunkter.

Den nyeste utgave av Nokia Map Loader, versjon 1.2.1, har delt inn kartene på en annen måte enn tidligere. Kartene for enkelte land er blitt delt opp i flere deler, mens kartene for blant annet Norge er blitt samlet i én pakke. Programmet gjør det også mulig å laste ned talekommandoene som programvaren bruker i et ønsket språk.

Nedlastingen går dessuten betydelig raskere enn i de tidligste utgavene av programmet.

I løpet av dette halvåret skal Nokia utvide kartmaterialet til å dekke mer enn 150 land, hvorav drøyt 50 skal inkludere navigasjonsstøtte.

Begge programmene er fritt tilgjengelig på denne siden.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.