Nokia med GPRS og innebygget MP3-spiller

I tråd med markedets forventninger valgte Nokia å slippe GPRS-telefonene sine på CeBIT. Umiddelbart føler vi imidlertid at vi har sett telefonene før, men det er utenpå.

De tre nye Nokiaterminalene har imidlertid sine indre verdier, og to av dem er tilrettelagt for GPRS. I Nokias pressemelding fremstilles 8310 som den nye storselgeren av motemobiler. Innvendig finnes GPRS, HSCSD, WAP-standard 1.2.1, FM-radio, stemmestyring, lydopptager, mulighet for å bytte deksler, og fancy bakgrunnslys. Du kan dessuten spille av en tre minutters stemmebeskjed, bruke animerte skjermsparere og konkurrere med andre medlemmer av Club Nokia. Mobiltelefonen vil være tilgjengelig i tredje kvartal 2001.

Størrelsesmessig er den ingen tungvekter, og veier inn med 133 gram med 4,5 timers taletid og 11 døgn stand-by.

- Vi er svært glade for å kunne introdusere vår første GPRS telefon i et skall som tar personalisering og mote for mobiltelefoner til nye høyder. Nokia 8310 er den ultimate personlige telefonen, en kameleon som kan anta en mengde fargekombinasjoner med sin tredimensjonale overflate. Den går helt nye veier innen mobiltelefondesign som et moteriktig tilbehør for mennesker som ønsker å uttrykke seg gjennom sin unike personlige stil og ha tilgang til de aller seneste mobiltjenestene, sier sjefsdesigner i Nokia Mobile Phones, Frank Nuovo.
6310 har også støtte for GPRS og HSCSD foruten WAP 1.2.1. Terminalen har innebygd Bluetooth og SyncML-teknologi. WAP 1.2.1-standarden gjør det mulig med push-baserte mobile tjenester som aksjevarsel eller automatisk oppdatering av nyhetssendinger. Med den nye WAP-standarden har en mulighet for å lagre "cookies". 6310 inneholder WTAI (Wireless Telephony Application Interface) Public Library som gjør deg i stand til å ringe fra en WAP-side.

Den tredje av telefonene, 3330, har fått flere nyheter i forhold til sin forgjenger. Selv om den ikke har innebygget støtte for GPRS, har den støtte for WAP 1.1, med mulighet til å laste ned nye spill og informasjon fra Club Nokia. I tillegg har den støtte for taleoppringning av hele 8 numre, intern telefonbok med kapasitet for 100 navn, og en ny funksjon som gir muligheten til å la telefonen først vibrere og så ringe.


Telefonen vil ha 4 timers taletid og stand-by på 11 timer. Vekten er 133 gram med standard-batteriet. Telefonen vil bli tilgjengelig i andre kvartal.

Telefonen veier 111 gram er 47 mm bred og 129 mm lang. Den har en taletid på 3 timer og en stand-by tid på inntil 20 døgn, avhengig av nettverksforholdene.
Nokia har i tillegg lansert et nytt mobiltelefontilbehør, ved navnet Nokia Player HDR-1, som gir muligheten til å høre på radio eller nedlastet musikk når man ikke snakker i telefonen. Dette tilbehøret er kompatibelt med både 3310, 3330, 8210 og 8850. Denne vil komme i tredje kvartal.


Musikkformatene som støttes er AAC (Advanced Audio Coding) med kopieringsbeskyttelse og MP3.

- Nokia Music Player representerer en ny dimensjon i mobilt tilbehør. Med Nokia Music Player, er det mulig å laste ned AAC og MP3 musikk via Nokia Audio Manager når den er installert på en PC. Med 32 MB minnekort, kan Nokia Music Player lagre opptil 1 time med lydinnhold, avhengig av kodingsformatet og kvalitet. Ettersom Nokia Music Player kun krever ett AAA-batteri, kan den enkelt også brukes alene, sier Mads Eriksen, markedssjef i Nokia Mobile Phones for skandinavia.

Til toppen