Nokia med lisens-håp og ny sjef

Morten Græsli (bildet) tar over roret i Nokia etter Finn-Erik Hermansen som blir selskapets markedsdirektør i Kina.

Morten Græsli (bildet) tar over roret i Nokia etter Finn-Erik Hermansen som blir selskapets markedsdirektør i Kina.

Nokia Networks har fått en ny administrerende direktør i Norge. Morten Græsli tar over etter Finn-Erik Hermansen som blir selskapets markedsdirektør for det kinesiske markedet.

Græsli kommer fra stillingen som Account Manager i Nokia Networks Norge, og har tidligere jobbet ni år i Andersen Consulting.

- Dette er en spennende tid å overta på. Vi står overfor et kvantesprang fra 2. generasjons GSM-teknologi til 3. generasjons mobiltelefoni. Vi har en sunn virksomhet i Norge basert på GSM-nettverket, men 3G og lisensene som skal tildeles aktørene denne høsten utgjør store muligheter, uttaler Græsli i en pressemelding.
Her kan du lese mer om mobil-lisensene:
Deprimerende mobilauksjon i Nederland
UMTS-utfordrere finner sammen
IKT: - UMTS-auksjonen er død
Enda dyrere UMTS-lisenser
Håper UMTS gir 500 milliarder

3G mobilteknologi er en sammensmelting av Internett- og mobiltelefoni. I Norge skal lisensene deles ut i løpet av høsten, og Nokia er ifølge seg selv høyaktuell som leverandør til et eller flere av teleselskapene som tildeles UMTS-lisens.

- Det er her mye av fremtiden ligger, sier den nye Nokia-sjefen som håper at alle skal kunne putte Internett rett i lomma ved hjelp av Nokias løsninger.

Til toppen