BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia med milliardoverraskelse

Nokia overrasket markedet fredag ved å legge fram et kvartalsresultat med en gevinst før skatt på 1,4 milliarder euro, eller vel 11,2 milliarder kroner. Selskapet solgte for mer enn forventet, og selskapet gjør det også bedre enn ventet på mobiltelefonsiden.

Frode Eriksen
20. apr. 2001 - 09:16

Nokia Group økte omsetningen i første kvartal sammenlignet med fjorårets førstekvartal på 22 prosent til drøye 8 milliarder euro. Mobiltelefonvirksomheten økte omsetningen med 20 prosent, mens nettverksdelen i selskapet økte med 35 prosent.

Dette gav en driftsmargin på 18 prosent for konsernet, og 20,7 prosent for mobilvirksomheten (ned fra 24 prosent).

Nokia regner med en omsetningsvekst på 20 prosent i år. Nokia vil ikke lenger bare være markedsleder på mobiltelefonsiden, men sier nå i kvartalsrapporten at selskapet vil bli ledende også på infrastrukturdelen for tredje generasjons mobile nett, en posisjon som svenske Ericsson ennå har. Selskapet endrer ikke på sin globale terminalprognose (450-500 millioner enheter).

Jorma Ollila.
Jorma Ollila.

Konsernsjef Jorma Ollila er fornøyd med resultatet. - Jeg er mer enn fornøyd med det første kvartalet. Vi tok markedsandeler både på mobiltelefon og systemsiden og beholdt lønnsomhetsveksten og en sterk kontantstrøm, sier han.

På mobiltelefonsiden har Nokia en målsetning om å nå en global markedsandel på 40 prosent. Ved siste årsskiftet lå den på vel 32 prosent, og selskapet mener at selskapets nylanseringer av terminaler skal gjøre det mulig å nå målsetningen om å vokse i markedet.

Mobiltelefondelen av selskapet økte salget med 20 prosent til 5,8 milliarder euro, med et driftsresultat som økte med to prosent til 1,2 milliarder euro.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.