Nokia med mobil musikksatsing

Nokia har innført et nytt varemerke for mobiler som skal tilfredsstille en rekke kriterier for bedre musikkopplevelse.

Nokia har innført et nytt varemerke for mobiler som skal tilfredsstille en rekke kriterier for bedre musikkopplevelse.

Utvalget av mobiltelefoner med støtte for musikkavspilling begynner å bli stort. Lydkvaliteten og brukervennligheten er likevel temmelig varierende.

Nokia annonserte i dag et eget varemerke, XpressMusic, for selskapets mobiler som skal være spesielt tilpasset avspilling av musikk. Mobilene skal tilfredsstille en rekke krav. Dette inkluderer bra lydkvalitet, dedikerte taster for musikkavspilling, funksjon for automatisk stopp og fortsettelse av musikkavspilling i forbindelse med innkommende samtaler, støtte for hodetelefoner med standard 3,5 mm jack, batterikapasitet for minst 10 timer musikkavspilling, betydelig lagringskapasitet, enkel opprettelse og redigering av spillelister på selve telefonen, USB 2.0-støtte, bred støtte for lydfilformater, inkludert MP3, M4A, WMA, AAC og eAAC+, i tillegg til enkel tilgang til musikknedlastingstjenester via mobilnettet.

Foreløpig har Nokia annonsert to mobiltelefoner som vil bli utstyrt med XpressMusic-logoen. Dette er den for lengst annonserte, men nå forsinkede N91-mobilen med 4 GB harddisk. Den andre heter Nokia 3250 og ble annonsert i dag. Begge ventes å komme på markedet i første kvartal av 2006.

    Les også:

3250 kan lagre 1 GB med data på et microSD-kort, men ifølge Oskar Södergren, produktmarkedssjef for mobiltelefoner i Nokia med ansvar for det nordiske markedet, er det ennå ikke bestemt hvor stort kort mobilen vil leveres med. Selve mobilen vil ha 10 MB minne.

Det som derimot er klart, er at mobilen vil ha støtte for Edge, Bluetooth, et 2 megapiksler kamera og smarttelefonfunksjonalitet gjennom Symbian OS og Series 60-plattformen. Den er utstyrt med FM-radio med Nokias Visual Radio-funksjonalitet og 20 forhåndsinnstillinger for kanalvalg.

Den nederste delen av mobilen kan vris, slik at brukeren kan bytte over til det vanlige tastaturet eller til kameramodus.

3250 skal kunne spille av musikk i ti timer. Taletiden er oppgitt til inntil tre timer, mens standbytiden er inntil 10 dager.

Forventet pris er 350 euro, eksklusiv skatter og eventuelle subsidier. Da er hodetelefonen Music Headset HS-20 og USB-kabelen CA-53 inkludert.

Mobilen er utstyrt med en fargeskjerm med en oppløsning på 176 x 208 piksler.

Dimensjonene skal være 103,8 x 50 x 19,8 millimeter, mens vekten er oppgitt til 115 gram.

Til toppen