Nokia med ny digital-tv-opptaker

Nokia lanserte fredag en ny mottaker for satellittsendt digital-tv som også er utstyrt med harddisk for å gjøre opptak av sendingene.

Nokia lanserte fredag en ny mottaker for satellittsendt digital-tv som også er utstyrt med harddisk for å gjøre opptak av sendingene.

Nokia presenterte fredag den digitale tv-mottakeren Mediamaster 260 S. Enheten er utstyrt med en 80 GB harddisk som skal gjøre det mulig å lagre opptil 60 timer med digitale tv-programmer.

    Les også:

Om brukeren blir forstyrret mens vedkommende ser på et tv-program og trykker på pauseknappen, vil opptakeren starte et opptak av programmet. Etterpå kan brukeren fortsette å se på programmet fra der opptaket ble startet, samtidig som mottakeren spiller inn resten av filmen. Det er også mulig å spole seg fremover i opptaket, for eksempel for å ta igjen en direktesending.

Harddisken kan også benyttes til å lagre inntil 3000 digitale bilder tatt ved med mobilkamera. Bildene overføres fra telefonen til tv-mottakeren ved hjelp av Bluetooth-teknologien, og kan organiseres i album og vises på skjermen

som en presentasjon eller enkeltvis.

Nokia Mediamaster 260 S er basert på DVB-standarden (Digital Video Broadcasting) og gir dermed tilgang til alle gratis digital-TV-sendinger og til betalingskanaler fra ulike operatører. Mottakeren støtter Dolby Digital-lyd og widescreen-formatet (16:9).

Nokia Mediamaster 260 S skal ifølge Nokia bli tilgjengelig i Europa i tredje kvartal av 2003. En bakkebasert utgave, Mediamaster 260 T, vil bli tilgjengelig i fjerde kvartal.

Til toppen