Nokia med nye WinPhone-tall

Dobler salget, men imponerer ikke.

Windows Phone-satsingen til Nokia har så langt ikke greid å snu den negative utviklingen til selskapet.
Windows Phone-satsingen til Nokia har så langt ikke greid å snu den negative utviklingen til selskapet. (Bilde: Nokia)

Dobler salget, men imponerer ikke.

I forbindelse med et resultatvarsel i dag, kunngjorde Nokia at selskapet har solgt mer enn 2 millioner Windows Phone-baserte Lumia-mobiler. Gjennomsnitts utsalgspris på disse har vært 220 euro. Selskapet melder at det hver måned siden november har vært en økning i antallet Lumia-aktiveringer.

Spørsmålet er om Nokia har noen grunn til å være fornøyd med dette tallet. Da selskapet i slutten av januar la fram kvartalstall for fjerde kvartal, opplyste selskapet at det hadde solgt mer enn 1 million Lumia-mobiler. Et ukjent antall av disse ble solgt i januar. Det lite som tyder på at Nokia har solgt mer enn tre millioner Windows Phone-mobiler totalt.

Det som er klart, er at Nokia har solgt mer enn dobbelt så mange Windows Phone-mobiler i de tre månedene i første kvartal, som på drøyt to måneder i fjerde kvartal i fjor.

Men i fjerde kvartal i fjor ble Lumia-mobilene solgt i kun seks land. Antallet land ble betydelig utvidet i første kvartal i år, inkludert de nordiske.

Ifølge Nokias pressemelding solgte selskapet totalt 12 millioner smartmobiler i årets første kvartal. De aller fleste av disse må dermed være Symbian-baserte.

Nokia-sjef Stephen Elop lyder likevel optimistisk.

– Innen vår Smart Device-forretningsenhet har vi etablert et tidlig momentum med Lumia, og vi øker våre investeringer i Lumia for å oppnå markedssuksess. Våre operatør- og distributørpartere tilbyr solid støtte for Windows Phone som et tredje økosystem, som demonstrert nylig av lanseringen av Lumia 900 av AT&T i USA, sier Elop.

    Les også:

Til toppen